Μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο: Τι ισχύει και πότε απελευθερώνεται

Κανονικά ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης από Δήμο σε Δήμο σήμερα και μέχρι να υπάρξει νέα απόφαση.

H μετακίνηση εκτός Δήμου ισχύει για όσους θέλουν να πάνε για νύχια ή κομμωτήριο. Για το πότε θα απελευθερωθούν και για τις άλλες δραστηριότητες, τα νέα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Ακης Σκέρτσος τόνισε σήμερα πως για τις διαδημοτικές μετακινήσεις είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί κάτι επ’ αυτού.

Πάντως σήμερα όσοι θέλουν να μετακινηθούν με κωδικό 6 και SMS 13033 δεν μπορούν να βγουν εκτός Δήμου, εκτός αν πάρουν το ποδήλατο ή πάνε με τα πόδια.

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: ΕΔΕ μετά τον σάλο για τον "βλάκα πιλότο" του Σταύρου Μπαλάσκα

Το ίδιο ισχύει και για τα σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση επιτρέπεται: «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα/επιχείρηση επιτρέπεται μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή εκτός των ορίων του Δήμου αλλά σε απόσταση έως δύο (2) χιλιόμετρα από την οικία του μετακινούμενου».

Θολό παραμένει το τοπίο για τη μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα.

Τι ισχύει σήμερα για μετακινήσεις

Το SMS 13033 πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Δείτε ακόμα:  Πανελλαδικές 2021: Καθυστερήσεις στη μετάδοση των θεμάτων

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

Δείτε ακόμα:  Δίπλα σε σπίτι έπεσε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος - Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της τραγωδίας με τους δύο νεκρούς

Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και οι πολίτες δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα για τη συγκεκριμένη κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

Newsbomb.gr.