Μετακίνηση εκτός δήμου: Αυτοί είναι οι οκτώ λόγοι – Τι ισχύει για μετακίνηση στα σούπερ μάρκετ

«Ανάσα» παίρνουν οι πολίτες όλης της χώρας (με εξαίρεση την Κοζάνη, την Αχαΐα και τη Θεσσαλονίκη) από σήμερα καθώς με τον κωδικό 6 (άσκηση) στο 13033 μπορούν να μετακινηθούν εκτός δήμου. Η μετακίνηση, όπως είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, επιτρέπονται με όχημα έως τρία άτομα ή μία οικογένεια και σε υπαίθριο χώρο, με αποφυγή οποιουδήποτε συγχρωτισμού.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, οι όποιες εικόνες συνωστισμού «θα μας οδηγήσουν σε άρση αυτής της δυνατότητας»

Να σημειωθεί οι διαδημοτικές μετακινήσεις με όχημα και την χρήση του κωδικού 6 δεν επιτρέπονται τις καθημερινές.

Οι οκτώ λόγοι

Μετά τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα και αυτά που θα ισχύσουν από την Δευτέρα για το λιανεμπόριο, δείτε τους οκτώ λόγους μετακίνησης εκτός δήμου:

Δείτε ακόμα:  Έρχεται το «ψηφιακό ευρώ»: Τι αλλάζει σε κρυπτονομίσματα και ηλεκτρονικές συναλλαγές

-Για άθληση ασχέτως τρόπου μετακίνησης, μόνο τα Σαββατοκύριακα έως τις 9 το βράδυ, με τον κωδικό 6 στο 13033. Τίθεται ως προϋπόθεση η μετακίνηση έως τριών ατόμων ή μιας οικογένειας.

-Για άθληση με ποδήλατο ή με τα πόδια από Δευτέρα έως Παρασκευή έως τις 9 μμ με τον κωδικό 6 στο 13033.

-Για επίσκεψη σε αρχαιολογικό χώρο με τον κωδικό 6 στο 13033, τις καθημερινές με τα πόδια ή με ποδήλατο και τα Σαββατοκύριακα και με όχημα.

-Για ψάρεμα με πλωτό μέσο με τον κωδικό 6 στο 13033, τις καθημερινές με τα πόδια ή με ποδήλατο και τα Σαββατοκύριακα και με όχημα.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Άνοιξαν εμβολιαστικές γραμμές για παιδιά 5-11 ετών σε 26 νησιά – Αναλυτικά η λίστα

-Για επίσκεψη σε ιατρό ή φαρμακείο με τον κωδικό 1 στο 13033.

-Για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο με τον κωδικό 4 στο 13033.

-Για επίσκεψη σε κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής για περιποίηση άκρων, στέλνοντας με τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.

-Για επίσκεψη (από τη Δευτέρα 5/4) σε κατάστημα λιανικής, στέλνοντας SMS με το ονοματεπώνυμο στο 13032.

Τι ισχύει για τη μετακίνηση στα σούπερ μάρκετ

Με sms στο 13033 μπορούν και σήμερα να πάνε στα σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές για τα ψώνια τους. Ομως, οι καταναλωτές πρέπει να θυμούνται ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για τις αγορές σε σούπερ μάρκετ, δηλαδή απαγορεύονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο με τον κωδικό 2 στο 13033 αλλά οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο επιτρέπονται μόνο με τον κωδικό 6 στο 13033, δηλαδή μόνο για άθληση.

Δείτε ακόμα:  Διαδηλωτής πήρε φωτιά κατά τα επεισόδια στην πορεία αντιεξουσιαστών

Στο sms στο 13033 με κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.