Μετάλλαξη Ομικρον 5: Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για αναμνηστική δόση με το νέο εμβόλιο

Ραντεβού για το νέο εμβόλιο μπορούν πλέον να κλείνουν οι πολίτες, όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Υγείας.

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια του κορονοϊού έχουν παραληφθεί ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για 400 χιλιάδες δόσεις της εταιρείας Pfizer που στοχεύουν και στο αρχικό στέλεχος του κορονοϊού και στην παραλλαγή Όμικρον.

Όπως σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου ο ΕΜΑ ενέκρινε τα εμβόλια των εταιρειών Pfizer και Moderna, τεχνολογίας mRNA για την αντιμετώπιση των παραλλαγών της Omicron. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ήπιες, όπως και στα προηγούμενα εμβόλια, πρόσθεσε η ίδια.

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια, τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου, προορίζονται μόνο για επικαιροποιημένη – αναμνηστική δόση. Χορηγούνται σε διάστημα τουλάχιστον 3 μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό ή τη νόσηση.

Ποιοι θα κάνουν το νέο εμβόλιο
Τα άτομα άνω των 60 ετών
Τα άτομα 12 έως 15 ετών που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου
Τα άτομα που διαμένουν ή εργάζονται σε μονάδες αυξημένης φροντίδας ηλικιωμένων
Τα άτομα που διαβιούν με άλλα άτομα σε ανοσοκαταστολή ή υποκείμενα νοσήματα
Κύριος στόχος είναι η ενίσχυση της ανοσίας για την πρόληψη της σοβαρής νόσου και των θανάτων, τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου. Υπενθύμισε δε, ότι δεν θα πρέπει να αναβάλλεται ο εμβολιασμός για τη γρίπη, που είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

εμβόλιο, εμβολιασμοί, νέο εμβόλιο, ραντεβού

Όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα άνοιξε για το κλείσιμο των ραντεβού και οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Οδηγίες για το ραντεβού για εμβολιασμό
Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο (τουλάχιστον 15’ πριν από την ώρα του ραντεβού), με στόχο να διευκολυνθεί η ομαλή ροή της διαδικασίας εμβολιασμού και να αποφευχθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Σημειώνεται ότι, την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης οφείλει:

Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του.
Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.
Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.