Μετεωρολόγοι σε Μητσοτάκη: «Η μεγαλύτερη νεροποντή που έγινε ποτέ»

Πιθανώς να πρόκειται για τη μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στην Ελλάδα, είπαν μεταξύ άλλων οι μετεωρολόγοι στον πρωθυπουργό, κατά την ενημέρωση που είχε το απόγευμα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Είναι το πιο ακραίο φαινόμενο που συνέβη στην περιοχή της Μαγνησίας από πλευράς ύψους βροχής μέσα σε ενα 24ωρο, αναφέρθηκε στη σύσκεψη, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία «Daniel».

Οι μετεωρολόγοι που συμμετείχαν εκτιμούν ότι πιθανώς είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα, αφού έπεσε πολύ περισσότερο νερό από αυτό στην κακοκαιρία Ιανός, που ήταν το πιο ακραίο φαινόμενο που συνέβη στην περιοχή, από άποψη ύψους βροχής σε ενα 24ωρο. Συνήθως, τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση από τους συμμετέχοντες υπουργούς, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, μετεωρολόγους και το Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ συζητήθηκε ο συντονισμός για τις επόμενες δύσκολες ώρες καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη (εξασφάλιση ανοικτών δρόμων προς τα νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές, φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειάζεται κα).

Όλες οι δυνάμεις (Πυροσβεστική – Αστυνομία) επιχειρούν από το πρωί για απεγκλωβισμούς και συνεχίζουν να βρίσκονται στο πεδίο, όπως και του ΔΕΔΔΗΕ, γιατί σημειώθηκαν πολλές διακοπές ρεύματος.

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να ακολουθούν τα μηνύματα του 112.

Στη σύσκεψη εκτός του πρωθυπουργού συμμετείχαν οι Κικίλιας, Οικονόμου, Μπρατάκος, Τριαντόπουλος, Τουρνάς, Κοντογεώργης, ο γενικός γραμματέας Παπαγεωργίου, ο Αρχηγος και επιτελείς της Πυροσβεστικής και με τηλεδιάσκεψη ο Αγοραστός και μετεωρολόγοι.

Θα ακολουθήσει δήλωση από τους Κικίλια-Τριαντόπουλο, ενώ αύριο ο υπουργός θα μεταβεί στην περιοχή για την καταγραφή και την έναρξη διαδικασίας αποκατάστασης και αποζημιώσεων.

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.