Μέτρα για την εξασφάλιση τακτικών δρομολογίων των πλοίων στη Γραμμή Μαρμάρι – Ραφήνα


Την εξασφάλιση τακτικών δρομολογίων των πλοίων στη Γραμμή Μαρμάρι – Ραφήνα ζητούν με Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Χρήστος Κατσώτης.

Η Ερώτηση αναφέρει:

«Για άλλη μια φορά η γραμμή Μαρμάρι – Ραφήνα μένει χωρίς πλοίο, γιατί με απόφαση της πλοιοκτήτριας εταιρείας από 1/1/2021 δε θα αξιοποιηθεί το πλοίο “ΠΑΝΟΡΑΜΑ” λόγω “κόστους”, όπως λέγεται, ενώ το δεύτερο πλοίο “EVIA STAR” έχει σταματήσει την κίνησή του λόγω επισκευών. Ως τώρα δεν είναι βέβαιη η ημερομηνία επανέναρξης των δρομολογίων, ενώ φημολογείται πως αν δεν δοθεί επιδότηση, δεν θα ξαναρχίσουν άμεσα τα δρομολόγια.

Δείτε ακόμα:  Αλλαγές στο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις πυρόπληκτες περιοχές σε Ραφήνα - Μάτι - Νέα Μάκρη

Το πρόβλημα ανακυκλώνεται. Το 2020 κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων του Μαρτίου θυμίζουμε ότι είχαν σταματήσει τα δρομολόγια, ενώ και άλλες φορές ακυρώνονται δρομολόγια τους χειμερινούς μήνες, όχι μόνο λόγω απαγορευτικού, αλλά στην πραγματικότητα λόγω μικρής κίνησης.

Παρά τις φοροαπαλλαγές, τις ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών, τις κρατικές επιδοτήσεις και τα ακριβά εισιτήρια, οι εφοπλιστές “τα θέλουν όλα δικά τους” και με κριτήριο το κέρδος σταματούν τη δρομολόγηση των πλοίων με βαριές συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες. Στην πράξη αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι, όταν βασικό κριτήριο είναι το κέρδος των ναυτιλιακών εταιρειών, μπαίνουν στην άκρη οι ανάγκες μιας περιοχής.

Δείτε ακόμα:  Δωρεάν δειγματοληπτικά rapid test στην Κοινότητα Ρομά στα Σπάτα (φωτό)

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση μέσω Μαρμαρίου είναι αναγκαία. Εξυπηρετεί δεκάδες επαγγελματίες της περιοχής που διακινούν τα εμπορεύματά τους στην Αθήνα, εξυπηρετεί τις διακομιδές ασθενών από το Νοσοκομείο Καρύστου προς την Αθήνα, ενώ είναι πάρα πολλοί οι κάτοικοι που μεταβαίνουν στην Αθήνα για γιατρούς ή άλλες υποχρεώσεις. Ακόμη και τα δείγματα για Covid τεστ στέλνονται στην Αθήνα για ανάλυση μέσω αυτής της γραμμής.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να εξασφαλιστεί άμεσα η δρομολόγηση των πλοίων στη γραμμή Μαρμάρι – Ραφήνα.».

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα-Μάτι: «Μάνα πέφτω… Χαμός γίνεται … Έχει νεκρούς….» – Τα ηχητικά ντοκουμέντα από τη φονική πυρκαγιά

Παρέμβαση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ
«Στην πράξη αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι όταν βασικό κριτήριο είναι το κέρδος του εφοπλιστή, τότε μπαίνουν στην άκρη οι ανάγκες μια περιοχής για ακτοπλοϊκή σύνδεση», σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ.

Καλεί δε τους κάτοικους και τους φορείς της περιοχής «να εντείνουν τις διεκδικήσεις τους ώστε να δοθεί λύση, να ξαναξεκινήσουν τα δρομολόγια στη γραμμή Μαρμάρι – Ραφήνα».