Μια νέα βραδυφλεγής βόμβα με καμένα κλαδιά δημιουργείται στο Μάτι

Λίγες εβδομάδες μετά το άδειασμα του οικοπέδου Αντωνίου από τους τόνους καμένων κλαδιών, ένας άλλος υπαίθριος χώρος στο Μάτι άρχισε να γεμίζει, αποτελώντας μία νέα εν δυνάμει πυριτιδαποθήκη στην πυρόπληκτη περιοχή. Κι όλα αυτά χωρίς τη συναίνεση του ΕΦΚΑ, στον οποίον ανήκει η έκταση των 137 στρεμμάτων.


Μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών από τη Λεωφόρο Μαραθώνος, όπου μέχρι πριν λίγους μήνες στο ύψος της πρώτης εισόδου προς Νέο Βουτζά δέσποζε μία «πυριτιδαποθήκη» έτοιμη να αναφλεγεί, γεμάτη με καμένα κλαδιά και βουνά από πριονίδι, γνωστή στην πυρόπληκτη περιοχή ως «οικόπεδο Αντωνίου», μια άλλη έκταση, αυτή τη φορά στο Μάτι και όχι σε κοινή θέα, έχει αρχίσει να γεμίζει και πάλι με τόνους καμένων κλαριών και σύμμεικτα υλικά.

Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο οικόπεδο συνολικής έκτασης 137 στρεμμάτων, που συναντά κανείς στο τέλος της οδού Κύπρου (προς Άγιο Ανδρέα), όπου στεγάζονταν επί δεκαετίες οι παιδικές κατασκηνώσεις του Οίκου Ναύτου και πλέον ανήκει στον ΕΦΚΑ.

Η έκταση, με τις εγκαταλελειμμένες εδώ και χρόνια στεγασμένες εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 3.300 τμ, που κάηκαν ολοσχερώς στις φλόγες του Ιουλίου του 2018, ήταν κατάφυτη και περιφραγμένη (η οδός Κύπρου τελείωνε πάνω στο συρματόπλεγμα, κάτι που δυσκόλεψε και τη διαφυγή προς τη Νέα Μάκρη την ώρα της φωτιάς). Μετά τη φονική πυρκαγιά, με πρωτοβουλία του Δήμου Μαραθώνα διανοίχτηκε δίοδος με το ξήλωμα του συρματοπλέγματος.

Στη συνέχεια το οικόπεδο καθαρίστηκε από τα καμένα δέντρα τα οποια υλοτομήθηκαν και απομακρύνθηκαν από το σημείο.

πηγή: insidestory.gr