Μύκονος: Στα χέρια της αστυνομίας άγρια συμμορία «ποντικών» – Είχαν ρημάξει βίλες και καταστήματα

Μια άγρια συμμορία «ποντικών» που είχε ρημάξει δεκάδες βίλες και καταστήματα στη Μύκονο έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας μετά από πολυήμερες έρευνες και ταυτοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και σημάτων.

Τέσσερις Αλβανοί με την καθοδήγηση του μεγάλου αφεντικού που διέφυγε με το μεγαλύτερο μέρος της λείας στα Τίρανα είχαν γίνει τους τελευταίους έξι μήνες ο φόβος και ο τρόμος του νησιού των ανέμων καθώς πραγματοποιούσαν 2 με τρεις επιθέσεις την εβδομάδα.

Τα «λαγωνικά» του Τμήματος Μυκόνου μετά από έρευνες και συγκέντρωση στοιχείων σε δύο παράλληλες επιχειρήσεις με τη συνδρομή του Λιμεναρχείου Μυκόνου σε σπίτια- καβάντζες στη Χώρα και τον Ορνό κατάφεραν σήμερα το πρωί να τους εντοπίσουν και να τους περάσουν χειροπέδες δίνοντας τέλος στη δράση τους.

Δείτε ακόμα:  "Βόμβα"! Στον αέρα ιδιοκτήτες ακινήτων που τα «τακτοποίησαν» - Θα κατεδαφίσουν 300.000 αυθαίρετα;

Όπως προέκυψε πρόκειται για άτομα που εγκαταστάθηκαν στη μέση της καλοκαιρινής σεζόν στη Μύκονο και αμέσως έπιασαν δουλειά. Αρχηγός φέρεται ένας σκληρός Αλβανός ο οποίος, αν και έχει ταυτοποιηθεί, δεν κατάφερε να πέσει στα δίχτυα των αρχών καθώς πληροφορίες τον θέλουν να έχει δραπετεύσει στην πατρίδα του με το μεγαλύτερο μέρος της λείας που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ ενώ υπάρχει ένα ακόμη μυστηριώδες άτομο το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί αλλά φαίνεται να έπαιρνε μέρος σε πολλές από τις επιθέσεις.

Δείτε ακόμα:  ΠΟΥ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να μάθουμε την προέλευση του κορονοϊού»

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Μυκόνου, κατάφεραν να βρουν την άκρη του νήματος και από τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων. Αυτό ήταν και το λάθος της συμμορίας που έκλεβε πανάκριβα smartphones πέταγε την κάρτα των κατόχων και τα χρησιμοποιούσε με άλλες τις λεγόμενες «πακιστανικές» συνδέσεις.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν και άλλα μέλη της συμμορίας και οι διασυνδέσεις τους.

protothema.gr