Μίνα Γκάγκα: Αν ήμουν στη θέση σας κ. Ευαγγελάτε δεν θα έκανα το εμβόλιο

Αλλά αν φοβάστε πολύ να το κάνετε, πρόσθεσε η υπουργός Υγείας με αφορμή την σημερινή απόφαση της της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού για τέταρτη δόση του εμβολίου

Για την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού όσον αφορά την τέταρτη δόση του εμβολίου μίλησε στην εκπομπή Live News η υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η επιτροπή αποφάσισε σήμερα προαιρετικό εμβολιασμό κατά της Covid για τους 30-59 και ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 ετών.

«Η Επιτροπή λέει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Δεν έχει σύσταση για τους μικρότερους σε ηλικία, αλλά επειδή πολλοί νιώθουν πιο προστατευμένοι, η Επιτροπή είπε ότι μπορούν να το κάνουν», είπε η Μίνα Γκάγκα.

Δείτε ακόμα:  Δήμητρα Πισπιρίγκου: Πάνω από 9 ώρες κατέθετε στη ΓΑΔΑ

H υπουργός Υγείας σε ερώτηση που της έθεσε ο Νίκος Ευαγγελάτος επικαλούμενος την ιατρική της ιδιότητα για το αν ο ίδιος πρέπει να κάνει και την τέταρτη δόση του εμβολίου είπε: Αν ήμουν στη θέση σας κ. Ευαγγελάτε δεν θα έκανα το εμβόλιο και πρόσθεσε Αλλά αν φοβάστε πολύ να το κάνετε.

Σχετικά με τη μάσκα, υπάρχει η σύσταση για την χρήση της όπου υπάρχει συγχρωτισμός, ενώ αναφορικά με την ευλογιά των πιθήκων, που στη χώρα έχουμε δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα, δεν υπάρχει ανησυχία.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Τη Δευτέρα (27/6) ανοίγει η πλατφόρμα για την 4η δόση του εμβολίου στους άνω των 30 ετών

«Δεν είναι κάτι που είναι πολύ μεταδοτικό, δεν έχουμε πολλά κρούσματα στην κοινότητα αλλά έχουμε το νου μας και προσέχουμε τις επαφές μας».

 

protothema.gr