Μητσοτάκης: «Δυσάρεστο, αλλά απαραίτητο το Πάσχα στο σπίτι» – Η αναφορά στα κορονοπάρτι (βίντεο)

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha παραχώρησε την Πέμπτη (22/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην απαγόρευση μετακινήσεων για το Πάσχα τονίζοντας την ανάγκη να μείνει ο κόσμος στα σπίτια τους.

«Απαραίτητο να πάρουμε αυτή την απόφαση. Συνταχθήκαμε με τους ειδικούς και δεν επιτρέψαμε υπερτοπικές μετακινήσεις. Ήταν το απαραίτητο μέτρο για να προστατεύσουμε περιοχές με χαμηλότερη επιδημιολογική επιβάρυνση. Το αντιστάθμισμα θα είναι σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Στις 3 Μαίου θα μπορέσουν να ανοίξουν εστιατόρια, καφετέριες, θα πάει το ωράριο στις 23:00.

Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι είμαστε στο τέλος της περιπέτειας. Το 2021 δεν είναι 2020. Οι Εκκλησίες θα λειτουργήσουν. Το σημαντικότερο είναι ότι γνωρίζουμε πράγματα που πριν ένα χρόνο δεν τα γνωρίζαμε. Τότε δεν γνωρίζαμε πώς θα τελειώσει η περιπέτεια. Τώρα ξέρουμε ότι τα εμβόλια είναι η τελική απάντηση στο πρόβλημα του κορονοϊού», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε ακόμα:  Ξαναρχίζει ο εφιάλτης των πλειστηριασμών: 500 ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί τον Μάιο - Από Σεπτέμβριο Αρμαγεδδών

Για την απαγόρευση των μετακινήσεων ο πρωθυπουργός τόνισε πως: «Έχουμε περάσει 14 μήνες σε καθεστώς περιορισμών. Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις. Τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Ας αναλάβουν όλοι το ρίσκο. Θα συνιστούσα να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας. Νομίζω ότι μπορούμε να περάσουμε ένα Πάσχα ακόμα χωρίς να φύγουμε. Αν κάποιος θέλει να κάνει ένα Σαββατοκύριακο ας περιμένει 2 εβδομάδες ακόμα».

Παράλληλα μίλησε για τις συγκεντρώσεις στα σπίτια τονίζοντας πως είναι καλύτερα ο κόσμος να βρίσκεται οργανωμένα σε εξωτερικούς χώρους.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως ο λόγος που γίνεται τώρα το άνοιγμα των δραστηριοτήτων είναι γιατί «πιστεύουμε ότι αυτό είναι το επιδημιολογικά σωστό. Η εμπειρία μας λέει ότι όταν ανοίγουμε ελεγχόμενα ο κόσμος συμμορφώνεται στα μέτρα».

Δείτε ακόμα:  Πανελλήνιες 2021: Τα νέα δεδομένα που φέρνει η ελάχιστη βάση εισαγωγής – Αναλυτικά παραδείγματα

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι γίνονται συγκεντρώσεις σε σπίτια. Προτιμώ να βγει κάποιος και να φάει σε εξωτερικό χώρο με όλα τα μέτρα παρά να το κάνει σε ένα σπίτι χωρίς μέτρα».

Για τα κορονοπάρτι στις πλατείες ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συμμορφώνονται στα μέτρα. Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τη λογική της καταστολής. Για αυτό οι παρεμβάσεις ήταν περιορισμένες.

Στην περίπτωση της Νέας Σμύρνης ήταν λάθος, αστοχία. Η εμπειρία έδειξε ότι τα φαινόμενα αυτά δεν τα αντιμετωπίζεις με καταστολή. Κάνω έκκληση να δείξουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Καλώ τους νέους να διοχετεύσουν την ενέργειά τους στο να δημιουργηθεί ένα κίνημα εμβολιασμού».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, λέγοντας: «Η περίπτωση αυτή ήταν ένα λάθος, μια αστοχία, δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να συμβεί. Η εικόνα που παρουσιάζεται περί αστυνομικού κράτους είναι αστεία».

Δείτε ακόμα:  Κρούσματα κορονοϊού στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως βρισκόμαστε στο τέλος της περιπέτειας του κορονοϊού και αντιλαμβάνεται πως είναι δυσάρεστο, αλλά απαραίτητο το Πάσχα στο σπίτι.

«Συν ταχθήκαμε με τους ειδικούς και δεν επιτρέψαμε τις μετακινήσεις για να προστατέψουμε τις περιοχές με τη μικρότερη επιδημιολογική επιβάρυνση. Αντιστάθμισμα είναι το άνοιγμα μετά το Πάσχα. Αυτό θα δώσει μία δυνατότητα ψυχολογικής εκτόνωσης. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι βρισκόμαστε στο τέλος αυτής της περιπέτειας», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός στον Alpha.

Για την πορεία του κορονοϊού ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Η τάση είναι θετική. Μειώνεται ο δείκτης θετικότητας και γνωρίζουμε ότι κάθε εβδομάδα που περνάει χτίζουμε τοίχος ανοσίας. Γνωρίζουμε επίσης ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, ενώ έχουμε σύμμαχο και τον καιρό».

newsbeast.gr