Μητσοτάκης: Τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης – Δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ έως το 2023

Στο Αρκαλοχώρι, βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και ενημερώνεται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τον σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το Ηράκλειο.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως το πλαίσιο κρατικής αρωγής που χρησιμοποιήθηκε για τη στήριξη των πληγέντων στην Εύβοια θα ενεργοποιηθεί άμεσα και για τις πληγείσες περιοχές της Κρήτης, λέγοντας πως αυτό σημαίνει ότι κάποιος που έχει χάσει το σπίτι του θα μπορεί να προσδοκά άμεσα να πάρει από το κράτος 20.000 ευρώ, από τα οποία τα 14.000 θα είναι στεγαστική συνδρομή και τα 6.000 κρατική αρωγή και αναλόγως διαμορφώνονται τα ποσά σε σχέση με την έκταση της ζημιάς

Επίσης είπε πως έχει εκταμιευθεί για τους δύο δήμους 1 εκατ. ευρώ για τις άμεσες ανάγκες, ενώ θα αξιοποιηθεί το πρόγραμμα Εστία, με άδεια νοικιασμένα διαμερίσματα στο Ηράκλειο για όσους δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους.

Σχετικά με τις ζημιές στα σχολεία, είπε πως θα σταλούν σχετικά κοντέινερ για αίθουσες διδασκαλίας.

Δείτε ακόμα:  Σεισμός στο Μαξίμου από το μανιφέστο Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι θα αντιμετωπιστεί και αυτή η φυσική καταστροφή. Είναι μια ευκαιρία είπε μέσα από το ειδικό χωρικό σχέδιο να δούμε παρεμβάσεις ειδικά στο Αρκαλοχώρι που θα κάνουν πιο όμορφη και πιο λειτουργική την πόλη. Θα υπάρξει κατέληξε και στήριξη για τις επιχειρήσεις και είναι ήδη σε συνεννόηση η κυβέρνηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ενώ όποιος έχει ζημιά δεν θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ ούτε για το 2021, ούτε για το 2022 ούτε για το 2023.

Δείτε ακόμα:  Νέα απόφαση για rapid test: Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Δείτε τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

enikos.gr