Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας» λέει η έκθεση ψυχιάτρου

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η 12σέλιδη έκθεση της ψυχιάτρου Άλκηστις Ηγουμενάκη, για τον εν ψυχρώ συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, σύμφωνα με την οποία ο 33χρονος εμφανίζει ναρκισσιστική και αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας.

Κατά την ψυχίατρο, που κατέθεσε ως πραγματογνώμονας της οικογένειας της Καρολάιν, ο καταδικασθείς σε ισόβια Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για την εν ψυχρώ δολοφονία της συζύγου του, δεν πάσχει από διατάραξη συνείδησης, αλλά από διαταραχές προσωπικότητας.

«Οι δε πράξεις των ατόμων αυτών (με διαταραχή προσωπικότητας) δεν μπορούν να έχουν ελαφρυντικά, αφού ο θύτης έχει απόλυτη συνείδηση του αποτελέσματος των πράξεών του και των πιθανών συνεπειών τους», αναφέρει η ψυχίατρος, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος.

Η ναρκισσιστική διαταραχή χαρακτηρίζεται από αίσθημα μεγαλείου, αναζήτηση του θαυμασμού των άλλων και έλλειψη ενσυναίσθησης, δυσκολία αποδοχής της απόρριψης και της κριτικής, καθώς και την πεποίθηση ότι ο άλλος είναι «κτήμα του».

Δείτε ακόμα:  Και τρίτος νεκρός από στην αιματηρή καταδίωξη - Κατέληξε ο άνδρας που τον χτύπησε το αυτοκίνητο

Αντίστοιχα, όπως εξηγεί η ίδια, η αντικοινωνική διαταραχή χαρακτηρίζεται από ένα διαρκές μοτίβο παραβίασης των δικαιωμάτων των άλλων, έλλειψη ενσυναίσθησης, χειριστική και παρορμητική συμπεριφορά, έλλειψη ενοχών και μετανοίας.

«Το αίσθημα μεγαλείου προδίδεται από τον έλεγχο που ασκούσε στη σύζυγό του» αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ συνεχίζει λέγοντας στην αναφορά της πως «το αίσθημα μεγαλείου προδίδεται έντονα και στο τι πιστεύει πως μπορεί να ξεγελάσει όλο τον κόσμο με τη -για εκείνον- “έξυπνη” παράσταση μετά τη δολοφονία».

«Η Καρολάιν είναι ένα νεαρό κορίτσι και ξεκινάει σχέση με έναν άντρα πολύ μεγαλύτερο. Η σχέση τους είναι άνιση» αναφέρει ενώ σημειώνει πως «αρχικά δολοφονεί τη σύζυγό του και μητέρα του παιδιού του, αγνοώντας παντελώς την ανάγκη του παιδιού του να έχει τη μητέρα του πλάι του.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Μάχη με τον χρόνο για τα νέα εμβόλια

«Η έλλειψη ενσυναίσθησης προδίδεται και με το σκηνικό που δημιουργεί μετά τη δολοφονία τοποθετώντας το παιδί του δίπλα στη νεκρή μητέρα του, το ίδιο συμβαίνει όταν σκοτώνει το σκυλάκι, το οποίο είχε διαλέξει η Καρολάιν, σαν να θέλει να αφαιρέσει καθετί δικό της».

«Κακοποιητικός προς το παιδί του»

Κατά την ψυχίατρο, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προέβαλε χειριστική και κακοποιητική συμπεριφορά προς το παιδί του.

«Τοποθετεί το παιδί δίπλα στη νεκρή μητέρα, θα μπορούσαμε κάλλιστα να μιλήσουμε για ψυχολογικά κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι σε ένα παιδί να το τοποθετείς το σκηνικό μιας δολοφονίας. Σκοτώνει το σκυλάκι, που το παιδί έχει σίγουρα αρχίσει να εκλαμβάνει σαν κάτι δικό του και που είχαν πάρει με την Καρολάιν για να μεγαλώσει μαζί του», εκτιμά.

Δείτε ακόμα:  Πέτρος Φιλιππίδης: «Αυτός είχε πάει με το μισό θέατρο. Γιατί να μου βιάσει το παιδί;»

«Τέλος, είδαμε τον δράστη να καταφθάνει στην κηδεία της Καρολάιν κρατώντας το παιδί σχεδόν σαν… αλεξίσφαιρο. Κρατάει τη μικρή Λυδία όλη την ώρα στην κηδεία και κάτω από τον ήλιο. Ο γονέας δεν έπρεπε να το φορτίσει με όλο αυτό το συναισθηματικό βάρος και χωρίς το παιδί έχει αναπτύξει μηχανισμούς επεξεργασίας συναισθημάτων που με βεβαιότητα εκλάμβανε» αναφέρει η κυρία Ηγουμενάκη.

 

cnn.gr