Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Σε ποια φυλακή θα πάει – Η πρώτη δήλωση μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος άκουσε τη Δευτέρα την απόφαση του δικαστηρίου που τον έκρινε ομόφωνα ένοχο χωρίς ελαφρυντικά για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς αλλά και του σκύλου τους. Η ποινή του είναι ισόβια συν 11 έτη και 6 μήνες κάθειρξη και πλέον θα πάρει τον δρόμο για τη φυλακή ώστε να την εκτίσει.

Αν η απόφαση παραμείνει και στο Εφετείο, διότι προφανώς θα ασκήσει έφεση, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα μείνει μέσα στη φυλακή περίπου 19 χρόνια. Υπολογίζονται, συγκεκριμένα, 16 χρόνια τα ισόβια συν τα 3/5 από τις ποινές καθείρξεως των 11,5 ετών. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως στα 53 του χρόνια θα μπορεί να βρίσκεται εκτός φυλακής.

Δείτε ακόμα:  Ξεκινούν οι αιτήσεις για την κατασκήνωση του Δήμου Λαυρεωτικής, στην Κερατέα

Παράλληλα το συμβούλιο θα αποφασίσει και σε πιο σωφρονιστικό κατάστημα θα κρατηθεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, ο Αναγνωστόπουλος, αναμένεται να μεταφερθεί σε μία από τις ακόλουθες φυλακές:

Μαλανδρίνου
Δομοκού
Τρικάλων
Γρεβενών

Οπως σημειώθηκε οι φυλακές Δομοκού είναι υψίστης ασφαλείας και φιλοξενεί κρατούμενους με βαριές υποθέσεις, κυρίως τρομοκρατία, ενώ υπάρχουν και κατάδικοι που τους έχουν επιβληθεί ειδικά περιοριστικά μέτρα. Οι φυλακές Μαλανδρίνου, που συγκεντρώνουν και τις περισσότερες πιθανότητες καθώς είναι πιο κοντά στην Αθήνα σε σχέση με τις άλλες, χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα αυστηρές.

Τα πρώτα του λόγια μετά την απόφαση για τη δολοφονία της Καρολάιν

Δείτε ακόμα:  Χωρίς νερό η Νέα Μάκρη λόγω βλάβης σε αγωγό της ΕΥΔΑΠ!

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου ψύχραιμος, με το γνωστό παγωμένο του βλέμμα. Ο πιλότος που κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, έκανε λίγο αργότερα τις πρώτες λακωνικές του δηλώσεις, στον ΑΝΤ1 και τον Alpha. Μέσα από αυτές επιχείρησε να δείξει συντετριμμένος για το έγκλημα που διέπραξε και τόνισε πως για εκείνον μεγαλύτερη σημασία από την ποινή, έχει το γεγονός πως δεν θα ξαναδεί τη μητέρα του παιδιού του.

Πιο αναλυτικά, ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών, είναι η τελική ποινή που επέβαλε το δικαστήριο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο,για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας αλλά και για τα άλλα δυο πλημμελήματα που του αποδόθηκαν (ψευδή κατάθεση κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή καταγγελία).

Δείτε ακόμα:  Λαύριο: Επιχείρηση του Λιμενικού για γυναίκα που τραυματίστηκε σε ιστιοφόρο

Λίγη ώρα μετά την απόφαση του Δικαστηρίου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έκανε δήλωση στον ΑΝΤ1. «Δεν έχω να σας τίποτε άλλο παρά μόνο το ότι είμαι συντρετριμμένος και ότι δεν μπορώ να ξεπεράσω το χαμό της Καρολάιν», είπε. Ανάλογη ήταν η τοποθέτησή του, στον Alpha: «Καμία ποινή δεν με συγκλονίζει, όσο ο χαμός και ο πόνος για τη σύζυγό μου» είπε σε δημοσιογράφους.