Μπαράζ ελέγχων μετά τις καταγγελίες για αισχροκέρδεια

Μετά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρήθηκαν σε λαϊκές αγορές στην Θεσσαλία υπήρξε παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης. Την Τρίτη καταναλωτές κατήγγειλαν ότι για 1 κιλό χόρτα και ένα μαρούλι πλήρωσαν 10 ευρώ σε λαϊκή αγορά της Λάρισας καθώς παραγωγοί – πωλητές επικαλούνται την καταστροφή από τις πλημμύρες που έφερε η κακοκαιρία Daniel. Έτσι το υπουργείο προχωρά σε σαφάρι ελέγχων προκειμένου να αποτραπούν τέτοια φαινόμενα αλλά και για να στηριχθούν οι καταναλωτές στην Θεσσαλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

1. Κλιμάκια ελεγκτών της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) βρίσκονται ήδη στην Θεσσαλία για να ελέγξουν την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την ανώτατη τιμή πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό και το πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους, ενώ έλεγχοι διενεργούνται και στις τιμές πώλησης των προϊόντων στις λαϊκές αγορές.

2. Η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) απέστειλε επιστολή στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης (τομέας Εμπορίου) των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας ώστε να διενεργούν σε καθημερινή βάση ελέγχους στις λαϊκές αγορές καθώς και σε όλα τα σημεία πώλησης εμφιαλωμένου νερού.

3. Έχουμε ζητήσει από τις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) και αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών και επίπλων να προχωρήσουν σε εκπτώσεις προς τους καταναλωτές στη Θεσσαλία. Οι εκπτώσεις ανέρχονται σε τουλάχιστον 20% τόσο σε τρόφιμα και απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό αγαθά όσο και έπιπλα και ηλεκτρικά είδη.
Η ανακοίνωση του ύψους των εκπτώσεων γίνεται από την κάθε εταιρεία.

enikonomia.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.