Μπιμπίλας-Βλάχος για Λιγνάδη: «Ο βασιλιάς αποδείχθηκε γυμνός από επιχειρήματα. Κατατίθενται νέα στοιχεία» (video)

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης σχετικά με την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη είχαν στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας με τον δικηγόρο υπεράσπισης των θυμάτων Ιωάννη Βλάχο αλλά και τον ηθοποιό Μάξιμο Μουμούρη.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας εξέφρασε την μεγάλη του έκπληξη για τις αιτιάσεις του Δημήτρη Λιγνάδη ότι η μοναδική αιτία για να μπει στο στόχαστρο της δικαιοσύνης, ήταν η έχθρα του με ηθοποιούς και παράγοντες από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

«Το ΣΕΗ βάλλεται απρόβλεπτα. Όμως αυτό δημιούργησε μεγάλο κύμα συμπαράστασης με πολλούς να σπεύδουν να γραφτούν για να δείξουν την υποστήριξή τους» είπε και τόνισε ότι το Σωματείο κάνει καλά τη δουλειά του και πως ο ίδιος όπως και το Πειθαρχικό, είναι εκλεγμένοι. «Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, πρόκειται για μια προσπάθεια μετατόπισης της κοινής γνώμης. Φάκελος κατατέθηκε αφού ζητήθηκε από την εισαγγελία. Η έρευνα ξεκίνησε από καταγγελίες εκτός σωματείου, σε εμάς έχουν υποβληθεί άλλες, άρα δεν ξεκίνησε κάτι από εμάς».

Σχολιάζοντας άλλες καταγγελίες για κακοποίηση ηθοποιού σε παράσταση από γνωστό κωμικό είπε πως «στο χώρο υπάρχουν παιχνίδια εξουσίας και με τα επισφαλή οικονομικά τον καιρό των μνημονίων, οι ηθοποιοί γίνονταν αντικείμενο εκμετάλλευσης. Επίσης η συνθήκη κακού χαρακτήρα και μεγάλων αμοιβών δημιούργησε κακά φαινόμενα. Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένας κώδικας δεοντολογίας».

Βλάχος: «Σόου που στήνεται έξω από τα δικαστήρια τη στιγμή που η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με ψυχραιμία»

Ο συνήγορος των μηνυτών Γιάννης Βλάχος αναφερόμενος στις εις βάρος του κατηγορίες από την υπεράσπιση ότι έχει διαρρεύσει υλικό της δικογραφίας, έκανε λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα η οποία έρχεται τελικά και περιλούζει αυτόν που τη βάλλει. Η προσπάθεια σπίλωσης δείχνει απελπισία, ο βασιλιάς αποδείχθηκε τελικά γυμνός από επιχειρήματα. Τη μια του φταίει η συνωμοσία κατά της υπουργού με στόχο την επένδυση στο Ελληνικό, την άλλη το ΣΕΗ, και μετά του φταίνε οι δικηγόροι. Στις αρχές της εβδομάδας θα προσκομίσω νέα στοιχεία. Εδώ έχουμε σόου που στήνεται έξω από τα δικαστήρια τη στιγμή που η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με ψυχραιμία».

Σε ότι αφορά την επικοινωνία που είχε με τον Νίκο Σ., αυτός του είπε πως αισθάνεται ανακουφισμένος. «Μου έστειλε μόνο ένα μήνυμα που λέει ότι πάντα πίστευε ότι τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό για πολύ από τα μάτια της Δικαιοσύνης».

Μουμούρης: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ»

Από την πλευρά του, ο ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης σχολίασε: «Θα έπρεπε να είχαμε αντιδράσει τότε, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε του νεότερους συνεργάτες. Θα μπούμε μπροστά να ανακόψουμε αυτό το σύστημα ανοχής και εκείνοι πρέπει να μιλάνε και να μην μένουν σιωπηλοί».

newsbreak.gr

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.