Μπολτ: Τον πήρε στο λαιμό της η Puma

Δεν ήταν το τέλος που του άξιζε! Κλακάζ στη τελευταία παράσταση με το τελευταίο χειροκρότημα να μην έχει την έννοια του «ευχαριστώ», αλλά της συμπάθειας.

Μια συμπάθεια που δεν αρμόζει στον τεράστιο αυτό αθλητή.
Η απάντηση στο ερώτημα «γιατί πήγε στο Λονδίνο ο Μπολτ, ενώ έδειξε ότι δεν ήταν έτοιμος» είναι απλή. Και περιέχει αριθμούς.
*Η Puma και οι άλλοι χορηγοί του πέρσι, Ολυμπιακή χρονιά, του έδωσαν 32,5 εκ. δολάρια. Εφέτος λοιπόν αντί να του δώσουν λιγότερα χρήματα, αφού δεν υπήρχαν Ολυμπιακοί Αγώνες, του έδωσαν περισσότερα. Για την ακρίβεια 34,2 εκ. δολάρια.
Οι τύποι σκέφθηκαν πονηρά. «Αν τελειώσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες το μήνυμα δεν θα είναι τόσο δυνατό. Στο Παγκόσμιο όλοι θα πέσουν επάνω του. Και καθώς δεν θα υπάρχει… συνωστισμός ηρώων όλοι θα βγούμε όλοι κερδισμένοι».
Μπροστάρης σε αυτή τη προσπάθεια η Puma, η εταιρεία που από το 2002 όταν ο αθλητής ήταν 16 χρόνων έχει συνδέσει τη προβολή της με τις επιτυχίες του. Το συμβόλαιο λοιπόν προέβλεπε 10 εκ. δολάρια εάν συνέχιζε κι εφέτος ή 4 εκ. δολάρια εάν σταματούσε το 2016. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει η πρόβλεψη ακόμα κι αν σταματήσει τον αθλητισμό να εισπράττει 4 εκ. δολάρια ως πρεσβευτής της εταιρείας σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει διαφορά έξι εκατομμυρίων αμέσως αμέσως.
Μπροστά σε αυτά τα χρήματα τα 10.000 δολάρια που δίνει η ομοσπονδία στίβου της Τζαμάικα για το χρυσό μετάλλιο είναι… ψίχουλα.
Σύμφωνα με χρηματοοικονομικούς οίκους ο Μπολτ είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο. Η επένδυση που ξέρουμε είναι μια βίλα στη Τζαμάικα. Στην ουσία είναι ένα αρχοντικό που περνά τον ελεύθερο χρόνο του ακούγοντας μουσική στη διαπασών, οργανώνοντας πάρτι που λατρεύει και προκαλώντας τη δυσφορία των γειτόνων του που είναι οι μόνοι που τον… μισούν (μαζί με τους εκάστοτε αντιπάλους του). Ενας γείτονάς του μάλιστα ο Ζορντί Στιούαρτ Ενρίκε είχε γράψει παλαιότερα στο λογαριασμό του στο FB «είναι φριχτός γείτονας…».

Δείτε ακόμα:  EΠΣΑΝΑ: Τα τελικά αποτελέσματα της Κυριακής (22/5/2022) - Έμεινε στην κατηγορία ο ΑΟ Άρτεμις

mysporos