Μπουρνούς για κορονοϊό: Βγήκαμε πολλές φορές μπροστά – Δεν λυγίσαμε το 2018, δεν θα λυγίσουμε ούτε τώρα!


Στην εφημερίδα «Το Παρασκήνιο» και στον Γιώργο Λαιμό, μίλησε ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και για τις ενέργειες του Δήμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.


Ο κ. Μπουρνούς ανέφερε πως ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου «βγήκε μπροστά» και πήρε προληπτικά μέτρα, προλαμβάνοντας τα μέτρα που πήρε αργότερα η κεντρική Κυβέρνηση.

Τόνισε επίσης πως ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, δεν λύγισε τότε στη διαχείριση των τραγικών επιπτώσεων της καταστροφικής πυρκαγιάς του καλοκαιριού του 2018, και δεν θα λυγίσει ούτε τώρα.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο κ. Μπουρνούς

Βασική αρχή στην αντιμετώπιση κρίσεων είναι να βρίσκεσαι μπροστά από τα επερχόμενα γεγονότα, διαμορφώνοντας το πλαίσιο

Να μην αποτελείς ουραγό των εξελίξεων.

Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να δρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, γι αυτό και προσωπικά μαζί με τους συνεργάτες μου, βγήκαμε μπροστά πολλές φορές «προλαμβάνοντας» μέτρα που πήρε υστερότερα η κεντρική Κυβέρνηση.

Συγκροτήσαμε Δημοτική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων, εξαγγείλαμε τη λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου πληροφόρησης και παροχής βοήθειας στο Κέντρο επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Πολιτικής Προστασίας μας, αναστείλαμε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και επικουρικές απογευματινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κλείσαμε ΚΑΠΗ, πήραμε ανακουφιστικά οικονομικά μέτρα σε επίπεδο δημοτικών τελών για επαγγελματίες, αναστείλαμε χρονικά πληρωμές συναλλασσομένων με τον δήμο, δημιουργήσαμε γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και άλλα πολλά μέτρα, πριν ληφθούν αντίστοιχες αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο.

Εκεί, δίπλα τους, θέλουν οι πολίτες τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκεί δίπλα τους, μαζί τους, θα δώσουμε τον αγώνα και θα βγούμε νικητές.

Το υγειονομικό σύστημα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι δύο σημαντικοί πυλώνες για να ξεπεράσουμε την κρίση

Οι δύο αυτές δομές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης των πολιτών και πρέπει να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της κοινωνίας

Για να μένουν οι πολίτες σπίτι, πρέπει οι υπάλληλοι των δήμων να βρίσκονται στα πόστα τους, μαζεύοντας τα σκουπίδια, παρέχοντας γενικότερα υπηρεσίες που τις έχουν ανάγκη.

Αυτή η υποστελεχωμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς κεντρικούς πόρους και εξειδικευμένο προσωπικό, όπως επί χρόνια ολόκληρα ανθίσταται και παλεύει, έτσι και τώρα θα παλέψει να κρατήσει τις τοπικές κοινωνίες όρθιες και πάλι

Είμαστε κομμάτι αναπόσπαστο των κοινωνιών μας.

Δεν κάνουμε πίσω. Ως Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου δεν λυγίσαμε τότε στη διαχείριση των τραγικών επιπτώσεων της καταστροφικής πυρκαγιάς του καλοκαιριού του 2018, δεν θα λυγίσουμε ούτε τώρα.