Μπουρνούς: Ίσως να έχουν καεί περισσότερα από 10 σπίτια στο Ντράφι (βίντεο)

To Ντράφι επλήγη βάναυσα, είπε ο Ευάγγελος Μπουρνούς και περιέγραψε τη φωτιά να περνάει από παντού. «Επειδή ο αέρας δυνάμωσε πέρασε από τους κήπους και τις αυλές στα σπίτια», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ραφήνας – Παλλήνης μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι έστω κι ένα σπίτι να κάηκε είναι καταστροφή.

Ο δήμαρχος εκτιμά ότι ως και 10 σπίτια καταστράφηκαν στο Ντράφι και πρόσθεσε ότι δίνεται μάχη για να μην συμβεί το ίδιο στον οικισμό της Διώνης.

Μιλώντας στον Alpha ο κ. Μπουρνούς ανέφερε πως δίνεται μάχη αυτή την ώρα ώστε η φωτιά να μην περάσει στη Διώνη ενώ υπάρχουν σημεία συγκέντρωσης για τους κατοίκους που έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους

Χάρτη που αποτυπώνει την περίμετρο της φωτιάς στην Πεντέλη δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στη Νταού Πεντέλης.

Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση, επιχειρούν 485 πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρα και 120 οχήματα.

Παρουσιάζοντας τον σχετικό χάρτη, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε όλη την κόκκινη περίμετρο, και ενεργά μέτωπα εκεί που φαίνονται οι κόκκινες γραμμές: στο Γέρακα, στην Παλλήνη, στην Ανθούσα στη Διώνη, καθώς και εκατέρωθεν της λεωφόρου Μαραθώνος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.