Μπουρνούς: Το φυσικό αέριο μαζί με τους οδικούς άξονες το μεγάλο όραμα μας – Κάλεσμα για συμμετοχή!

Δεκάδες ήταν οι κάτοικοι από τη Ραφήνα και το Πικέρμι που βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Ξενοδοχείο “Αύρα” για να παρακολουθήσουν την ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων για τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από τη σύνδεση με το φυσικό αέριο και να παρουσιάσουν το αίτημα του Δήμου για την έλευση του δικτύου φυσικού αερίου και προς την πόλη μας.

Το καλωσόρισμα έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Τσεμπέρης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως είναι δείγμα αυτής της Δημοτικής Αρχής η κινήσεις που κάνει τους τελευταίους μήνες για να φέρει το φυσικό αέριο και στον Δήμο μας, πως η μάχη δεν είναι εύκολη όμως η δημοτική αρχή έχει τρόπο για να το διεκδικήσει. Ο στόχος της σημερινής εκδήλωσης είναι να υπάρξει μία ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων. Ο κ. Μπουρνούς έχει αποδείξει ότι έχει πιάσει για το θέμα αυτό τον ταύρο από τα κέρατα, είπε  χαρακτηριστικά ο κ. Τσεμπέρης

Στη συνέχει τον λόγο πήρε ο κ. Μπουρνούς, ο οποίος είπε πως το φυσικό αέριο είναι το μέλλον, ενώ μέχρι σήμερα ο δήμος ήταν εκτός σχεδιασμού από την εταιρεία διανομής φυσικού αερίου.

Θα πρέπει να αποδείξουμε πως το ενεργειακό απόθεμα είναι τέτοιο που θα μπορεί να υποστηρίξει ένα δίκτυο φυσικού αερίου, τόνισε ο κ. Μπουρνούς και απεύθυνε κάλεσμα προς τους κατοίκους να δηλώσουν μαζικά την πρόθεση για σύνδεση με το φυσικό αέριο. Ζητώ τη βοήθεια των κατοίκων σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρνούς και συνέχισε λέγοντας πως είναι ανεπίτρεπτο το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας να είναι εκτός του σχεδιασμού.

“Θα είμαστε νικητές. Το φυσικό αέριο μαζί με τους οδικούς άξονες είναι το μεγάλο μας όραμα για την πόλη μας από την στιγμή που το θέμα της αποχέτευσης είναι πλέον μία ορατή πραγματικότητα”, είπε κλείνοντας, ενώ ανέφερε πως η μελετητική εταιρεία θα βρίσκεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο Δημαρχείο της Ραφήνας από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, όπου θα μπορούν οι κάτοικοι να δηλώσουν ότι ενδιαφέρονται να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου και να συμπληρώσουν τις αιτήσεις, ενώ κάθε Παρασκευή από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι θα βρίσκονται για τον ίδιο λόγο στο Κοινοτικό Κατάστημα του Πικερμίου.

Κατόπιν μίλησε ο κ. Κουτσόγιαννης, εκπρόσωπος της εταιρίας συμβούλων «ALCON ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ», ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάπτυξη και τα πλεονεκτημάτων της χρήσης φυσικού αερίου. Ο κ. Κουτσόγιαννης δεν παρέλειψε να τονίσει πως ο πως ο κ. Μπουρνούς είναι πρωτοπόρος και κοιτάζει το μέλλον.

Είπε επίσης πως η εταιρεία διανομής αερίου κοιτάει τα στοιχεία ώστε να δει εάν το δίκτυο είναι βιώσιμο. Γι αυτό και ο κ Μπουρνούς καλεί όλους τους δημότες που ενδιαφέρονται να το δηλώσουν ώστε να έχουμε ένα ισχυρό χαρτί στη διαπραγμάτευση.

Ανέφερε επίσης πως “Η οικονομία στη δαπάνη θέρμανσης με το φυσικό σε σχέση με το πετρέλαιο μπορεί να φτάσει το 40 μέχρι και το 50%. Δεν βρίσκω κανένα λόγο να μην αντικατασταθεί το πετρέλαιο ή ακόμα και το ρεύμα από το φυσικό αέριο”

Τον λόγο ζήτησαν και πήραν:

Αρχικά ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Καλφαντής, ο οποίος ρώτησε τον κ. Κουτσόγιαννη τι αλλαγές θα χρειαστεί να γίνουν στα πλοία για την αλλαγή καυσίμου

οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γεράσιμος Βουδούρης

και Παύλος Μπατάλης

Επίσης ο κ. Κουτσόγιαννης απάντησε και σε ερωτήσεις των κατοίκων.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το κόστος της έλευσης του κεντρικού αγωγού φυσικού αερίου προς τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, θα χρηματοδοτηθεί κατά το 1/3 από τον Δήμο και την περιφέρεια ενώ το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί από την εταιρεία διανομής φυσικού αερίου. Στόχος είναι ο όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός κατοίκων που θα δηλώσουν αρχικά ενδιαφέρον, να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Στην εκδήλωση εκτός των παραπάνω παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Κατσουλάκης και Ανδρέας Βασιλόπουλος,  η δημοτική σύμβουλους Χρύσα Βλαχάκη, ο  πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ραφήνας Μιχάλης Γκολεμάς, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου και τοπικός σύμβουλος Ραφήνας Σπύρος Μαυρολέων, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Κρητών Γιώργος Συντιχάκης και ο γραμματέας  Γιώργος Μαρκαντώνης, η πρ. πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ραφήνας Χρ. Παναγιώτου, η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πευκώνα, κα. Δήμητρα Σταματοπούλου και πλήθος κόσμου.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.