Μπουρνούς & Τσίρκας στο Υπ. Εθνικής άμυνας για τους πυρόπληκτους – Τι τους είπε ο Υπουργός


“Για όλους τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας που χρήζουν ανάγκης στέγασης θα υπάρξει μέριμνα της πολιτείας”.
Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης του Υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου με τους Δημάρχους Ραφήνας Πικερμίου κ. Ευάγγελο Μπουρνούς και Μαραθώνα κ. Στέργιο Τσίρκα.

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής άμυνας… Υπήρξε παρέμβαση του ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου για την επίλυση ζητημάτων που ανέκυψαν σχετικώς με τη φιλοξενία πυροπλήκτων σε στρατιωτικά θέρετρα της Αττικής

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος δέχθηκε σήμερα,, Πέμπτη 1 Απριλίου 2021, τους Δημάρχους Μαραθώνος κ. Στέργιο Τσίρκα και Ραφήνας κ. Ευάγγελο Μπουρνούς προκειμένου να συζητήσει μαζί τους ζητήματα που αφορούν στη φιλοξενία πληγέντων από την πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής τον Ιούλιο του 2018 σε παραθεριστικά θέρετρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρόντες ήταν επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (ι) Γεώργιος Μπλιούμης και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Δείτε ακόμα:  Φωτιά σε μονοκατοικία στο Κορωπί!

Μετά την αναλυτική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, υπογραμμίστηκε η βούληση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης να συμβάλλει κατά το δοκούν στην εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσεως και σημειώθηκε ότι οι πυρόπληκτοι που φιλοξενούνται στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα και το ΚΕΔΑ Ζούμπερι έχουν απολάβει της μέγιστης δυνατής αρωγής τόσο ως προς τη στέγαση, όσο και προς τη σίτισή τους από το 2018.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης μετέφερε στους Δημάρχους την πρόθεσή του να παραταθεί η παραμονή των πυρόπληκτων που δεν έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες αποκαταστάσεως των οικιών τους, εφ’ όσον στοιχειοθετείται η ανάγκη αυτή με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τόνισε πως υπάρχει καλή θέληση για τη χρήση των στρατιωτικών οικίσκων, όχι όμως για την καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος αυτού.

Δείτε ακόμα:  Σπύρος Παππάς: Δημόσιος Απολογισμός πότε στον Μαραθώνα;

Επισημάνθηκε επιπλέον, ότι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να συνδράμουν ώστε να επιλυθεί το ανακύψαν ζήτημα το συντομότερο δυνατό σε συνεννόηση με το ΥΠΕΘΑ. Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεσμεύθηκαν να επανέλθουν τις επόμενες ημέρες στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης με συγκεκριμένες προτάσεις.