Μετά την Ύδρα, ο Μπραντ Πιτ ταξίδεψε στη Χαλκίδα, όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες.
Εκεί συνεχίζονται από το πρωί της Πέμπτης 5 Μαρτίου τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, «The Riders». Μάλιστα, η κάμερα του Buongiorno με τη ρεπόρτερ, Νάσια Μανέντη, εξασφάλισαν αποκλειστικά πλάνα του Χολιγουντιανού ηθοποιού, ο οποίος όταν αντιλήφθηκε τα τηλεοπτικά συνεργεία, χάρισε ένα φιλικό χαιρετισμό και αποχώρησε μπαίνοντας στο βανάκι που θα τον μετέφερε στο καμαρίνι του.
Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, όλο το προσωπικό είναι πολύ φιλικό προς τους δημοσιογράφους, ενώ πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο σημείο για να καταφέρει να δει τον διάσημο σταρ απο κοντά.
Όπως θα δεις και στα πλάνα της εκπομπής του MEGA, ο Μπραντ Πιτ φοράει τα ίδια ρούχα με αυτά που φορούσε στα γυρίσματα της Ύδρας, ενώ μαζί του βρίσκεται και το μικρό κορίτσι που θα ενσαρκώνει την κόρη του στην ταινία. Στη σκηνή που πραγματοποιήθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Χαλκίδας, ο Μπράντ Πιτ θα πάει με την «κόρη» του για να εκδόσει εισιτήριο για να φύγουν για την Ιταλία.
Στην εκπομπή μίλησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χαλκίδας, Δήμητρα Σακελλαράκη, η οποία ανέφερε ότι ο Δήμος ενημερώθηκε για την έλευση της κινηματογραφικής παραγωγής στην περιοχή μόλις λίγες ημέρες πριν, ωστόσο η άδεια από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε δοθεί αρκετό καιρό. Μάλιστα, μέσα στη μέρα αναμένεται να γίνει ακόμη ένα γύρισμα στη Χαλκίδα, σε ένα καράβι.
Στη συνέχεια, η Φαίη Σκορδά αποκάλυψε ότι αύριο, 6 Μαρτίου η παραγωγή θα μεταφερθεί στο Δημαρχείο Αθηνών, όπου θα πραγματοποιηθεί ένα επιπλέον γύρισμα στο εσωτερικό του.
Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων στην Χαλκίδα και στην Αθήνα, τα γυρίσματα θα συνεχιστούν στον επόμενο σταθμό, ήτοι τη Νέα Μάκρη, όπου ο αστέρας του Χόλιγουντ θα συνεχίσει τα γυρίσματα από τις 11 έως τις 13 Μαρτίου, ολοκληρώνοντας έναν σημαντικό κύκλο σκηνών επί ελληνικού εδάφους. O δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή είχε δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την επιλογή της περιοχής από τους παραγωγούς της ταινίας. «Μας ζήτησαν την παραλία και το λιμανάκι της Νέας Μάκρης για δύο γυρίσματα», είχε αναφέρει ο κ. Τσίρκας, ο οποίος έκανε λόγο «για μεγάλη διαφήμιση της περιοχής».
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση που έχει δημοσιευτεί στη «Διαύγεια» το συνολικά κόστος της χορηγίας των παραγωγών της ταινίας προς τον δήμο Μαραθώνος είναι 3.000 ευρώ. Τα γυρίσματα θα γίνουν έξω από το ξενοδοχείο Nireus, στον Ναυτικό Όμιλο Νέας Μάκρης και στον δρόμο έξω από το πάρκινγκ επί της Αγίου Κωνσταντίνου 8.
Σημειώνεται πως το σενάριο της ταινίας The Riders βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αυστραλού συγγραφέα Τιμ Γουίντον, το οποίο κυκλοφόρησε το 1994 και υπήρξε υποψήφιο για το έγκριτο βραβείο Booker. Η ιστορία μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη μια δυνατή αφήγηση που συνδυάζει το συναίσθημα με την περιπέτεια, προσφέροντας στον Μπραντ Πιτ έναν ρόλο που αναδεικνύει το ερμηνευτικό του βάθος.
















































