Μύθος τα σενάρια για σαμποτάζ στον αγωγό στην Αίγινα – Αστοχία υλικού δείχνει το πόρισμα

Μετά την μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, αναφορικά με την υπόθεση του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας, το πόρισμα της Εισαγγελίας που διεξάγει την έρευνα αναφέρει «αστοχία της διαδικασίας συγκόλλησης των σωλήνων» από την κατασκευάστρια εταιρία. Υπενθυμίζεται πως την μήνυση κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, στις αρχές Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «protothema.gr», το πόρισμα αναφέρει ότι η «αστοχία της διαδικασίας συγκόλλησης των σωλήνων» οφείλεται στο ότι δεν έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές κατά τη διαδικασία της θερμοκόλλησής τους.

Το χρονικό της υπόθεσης του αγωγού

Υπενθυμίζεται πως το νερό διακόπηκε στο νησί από τις 24 Ιανουαρίου, καθώς έγιναν αναφορές ότι υπήρξε δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό που τέθηκε σε λειτουργία το 2022. Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφτηκε στις 02/02 την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνη Μαραγκάκη, στην οποία κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τη νέα υπόθεση.

Σύμφωνα με το aeginaportal, το γραφείο του Δημάρχου Αίγινας, Γιάννη Ζορμπά, είχε εκδοθεί δελτίο Τύπου, στο οποίο έκανε γνωστό πως ζήτησε από τα λιμεναρχεία του Πειραιά και της Σαλαμίνας να επιθεωρήσουν με εξειδικευμένο συνεργείο, το σημείο της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας.

Κατόπιν αιτήματός του, δύτες του Λιμεναρχείο Πειραιά καταδύθηκαν στο σημείο της ζημιάς του αγωγού και ανέφεραν πως δεν υπάρχει κανένα ίχνος δολιοφθοράς, σημειώνοντας ότι ίσως πρόκειται για κατασκευαστικό πρόβλημα, αστοχία υλικού ή λανθασμένης τοποθέτησής του.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.