Νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη στη Ζώνη Περάματος για το εργατικό δυστύχημα

Νέα 24ωρη απεργία κήρυξαν οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος με αφορμή το εργατικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 47χρονος χειριστής γερανοφόρου οχήματος και να τραυματιστούν σοβαρά δύο ακόμη.

Ειδικότερα, το συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «είχαμε πολλές φορές προειδοποιήσει ότι ένα νέο εργατικό ατύχημα ήταν θέμα χρόνου αφού δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα προστασίας και οι έλεγχοι είναι ουσιαστικά ανύπαρκτοι».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως, μετά την απεργία και την κινητοποίηση των εργαζομένων την Τρίτη ((30/5), το υπουργείο Ναυτιλίας δεσμεύτηκε πως θα υπάρχει σε κάθε πλοίο τεχνικός ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών και λειτουργία των επιτροπών ελέγχου καθημερινά στην πρωϊνή και απογευματινή βάρδια.

Καλεί, δε, σε νέα συγκέντρωση στις 10:00 π.μ., στο σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά, διεκδικώντας:

Εντατικοποίηση των ελέγχων για τη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας
Ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου

Άμεση επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας και του πυροσβεστικού σταθμού στο Πέραμα με πλήρη εξοπλισμό και την απαραίτητη στελέχωση τους.

Άμεση κήρυξη τους ΤΣΣΕ ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών υποχρεωτικής για τουςτους επιχειρήσεις του κλάδου από το Υπουργείο Εργασίας και εφαρμογή τους σε όλους τους χώρους εργασίας.

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.