Νέα επικίνδυνη μόδα στο TikTok: «Τατουάζ ματιών» για να αλλάξουν το χρώμα τους!

Μια θλιβερή, όσο και επικίνδυνη, μόδα στο TikTok, απειλεί τους νέους και την ασφάλεια των ματιών τους.

Η νέα μόδα του TikTok φαίνεται πως έχει γίνει ήδη ανάρπαστη στο εξωτερικό. Άντρες και γυναίκες μπαίνουν στο χειρουργείο για να αποκτήσουν το χρώμα ματιών που ονειρεύονται.

Τα βίντεο αυτά έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Μετράνε εκατομμύρια προβολές αν και τα περισσότερα σχόλια των χρηστών είναι επικριτικά.

Ενδεικτικά μερικά από αυτά αναφέρουν:

«Δεν θα θυσίαζα την ασφάλεια των ματιών μου για κανένα χρώμα». «Είναι σαν φίλτρο. Τους πήγαινε τόσο πολύ το φυσικό τους χρώμα. Έχουμε ξεφύγει!». «Όταν πειράζεις τη φύση σου, η φύση κάποια στιγμή σε εκδικείται. Ποιος εγγυάται ότι η όρασή τους θα παραμείνει ίδια με την πάροδο του χρόνου;».

Τι είναι η κερατοχρωμάτωση;

Η νέα τάση ονομάζεται κερατοχρωμάτωση και γίνεται μέσω αυτού του μηχανήματος λέιζερ.

Ο ασθενής διαλέγει ένα από αυτά τα χρώματα της αρεσκείας του – που μοιάζουν με τέμπερες ζωγραφικής – και το σκεύασμα αυτό αντικαθιστά το φυσικό χρώμα του ματιού με βελόνες.

Η επέμβαση διαρκεί μόλις μισή ώρα και για τα δύο μάτια και αμέσως μετά ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει κανονικά στην καθημερινότητά του.

«Γεια σας, είμαι η Καρολίνα, έρχομαι από το Λονδίνο, ήρθα εδώ να αλλάξω το χρώμα των ματιών μου», για αυτήν την κοπέλα, όπως λέει το να αλλάξει το χρώμα των ματιών της ήταν ένα όνειρο ζωής.

«Ήταν το όνειρό μου από τότε που ήμουν παιδί. Επιτέλους είναι εφικτό και είμαι χαρούμενη».

Από καστανά τα μάτια της μετά από την επέμβαση είναι ανοιχτό γαλάζιο.

«Θεέ μου! Τα αγαπώ. Διάλεξα το «βασιλικό μπλε». Η επέμβαση ήταν γρήγορη αλλά ήταν λίγο δύσκολη».

Η τεχνική αυτή αν και υπόσχεται την βέλτιστη ασφάλεια από τη γαλλική εταιρία που την εφηύρε, στη Γαλλία παραμένει απαγορευμένη λόγω του μεγάλου κινδύνου που υπάρχει να εμφανιστούν επιπλοκές στην όραση με το πέρασμα του χρόνου.

Οι χρήστες του διαδικτύου παραμένουν επιφυλακτικοί με τις παρενέργειες που έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής σε όσους έχουν κάνει την επέμβαση να είναι η ευαισθησία στο φως ένα ξεθώριασμα του χρώματος και σε ορισμένες περιπτώσεις πιο σοβαρά προβλήματα στην όραση.

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.