Νέα υπόθεση με μαϊμού γιατρό! Γυναίκα έκανε την ιατροδικαστή και έπαιρνε λεφτά για φάρμακα χημειοθεραπείας!

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών καταδικάστηκε το μεσημέρι η γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία ήταν κατηγορούμενη στο Τριμελές Καβάλας για απάτη.

Η μήνυση έγινε από την κουμπάρα της, η οποία μένει στο δήμο Νέστου και για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν στενή της φίλη. Η υπόθεση της απάτης, εκτυλίχθηκε από τον Ιούνιο του 2016 έως και τον Μάη του 2017.

Έκανε την ιατροδικαστή

Η κατηγορούμενη εμφανίζονταν να είναι ιατροδικαστής αλλά όπως ισχυρίστηκε η μηνύτρια, αποδέχθηκε το δικαστήριο με την απόφαση του, δεν ήταν. Αν και αφετηρία της σχέσης ήταν μια στενή φιλία μεταξύ δύο γυναικών, στην πορεία τα πράγματα περιπλέχθηκαν επικίνδυνα.

Δείτε ακόμα:  Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε ένοπλο που κρατούσε μωρό (βίντεο)

Η μηνύτρια αρρώστησε και για τις χημειοθεραπείες μεσολάβησε η… “ιατροδικαστής”. Αφού βρήκε κατάλληλους γιατρούς στη Θεσσαλονίκη ζήτησε και πήρε χρήματα για εξέταση γονιδιακής ταυτότητας που δεν έγινε ποτέ. Χρήματα ζήτησε και πήρε και για να χρησιμοποιηθούν στις χημειοθεραπείες «γνήσια» φάρμακα.

Ένα συνολικό ποσό ελαφρώς μεγαλύτερο των 1.000 ευρώ. Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η μηνύτρια κατέθεσε προεκλογική κάρτα της κατηγορούμενης (ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος σε Δήμο της Θεσσαλονίκης) όπου εμφανίζονταν να είναι ιατροδικαστής. Στην ίδια κάρτα αναφέρονταν να έχει και άλλες επιστημονικές ιδιότητες- συνεργασίες. Οι οποίες ήταν επίσης “μαϊμού”.

Δείτε ακόμα:  ΑΒ Βασιλόπουλος: Δυο μέρες & τέλος - Όποιος προλάβει

Έκανε και άλλη γυναίκα χημειοθεραπείες μέσω της κατηγορούμενης

Η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι παρακολούθησε μαθήματα σε πανεπιστήμιο αλλά και στο «ανοιχτό» πανεπιστήμιο χωρίς να καταθέσει κανένα πτυχίο. Η μηνύτρια διηγήθηκε ότι πριν από την ίδια η κατηγορούμενη εξασφάλισε «γνήσια» φάρμακα για τις χημειοθεραπείες και άλλου προσώπου. Κοινής τους φίλης. «Ακόμη και σήμερα το παίζει γιατρός» είπε καταθέτοντας η μηνύτρια. «Ήξερα ότι ήταν λογίστρια» είπε επίσης προς το δικαστήριο.

Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της φυλάκισης 2 ετών βρίσκοντας την ένοχη για απάτη. Η ποινή δεν περιελάμβανε αναστολή αλλά προέβλεπε μετατροπή της ποινής προς 5 ευρώ την ημέρα. Τελικά η έφεση που κατέθεσε η κατηγορούμενη είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Δείτε ακόμα:  Γιαγιά έπαιρνε τρεις συντάξεις, πούλαγε ηρωίνη και τώρα ζητά 100.000 ευρώ αποζημίωση από το κράτος

Πηγή: proininews