Νέα Μάκρη: 12η επέτειος επίσημης αγιοκατάταξης Αγίου Εφραίμ

Μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία η χθεσινή  2α Μαρτίου γιατί το 2011, με Πατριαρχική Πράξη υπογράφτηκε η επίσημη Αγιοκατάταξη του Αγίου Εφραίμ του Όρους των Αμώμων (Νέας Μάκρης) και η Εκκλησία μας απέκτησε ένα νέο, πολύ μεγάλο Άγιο, ιδιαίτερα αγαπητό στους πιστούς παγκοσμίως.

Οι Φίλοι του Αγίου Εφραίμ από τον Νομό Μεσσηνίας αναρτούν επί τούτω την Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη της Αγιοκατατάξεως:

2.3.2021
12Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ (2.3.2011)

Μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία η 2α ΜΑΡΤΙΟΥ, γιατί σαν σήμερα, το 2011, με Πατριαρχική Πράξη υπογράφτηκε η επίσημη Αγιοκατάταξη του Αγ. Εφραίμ και η Εκκλησία μας απέκτησε ένα νέο, πολύ μεγάλο Άγιο, ιδιαίτερα αγαπητό στους πιστούς.

Δοξασμένο να είναι τ’ όνομά Του στους αιώνες των αιώνων. Αμήν!

Στην παρούσα δημοσίευσή μας θ’ αναφερθούμε στο γεγονός αυτό, προκειμένου να μάθουν όσοι τον ευλαβούνται και τον αγαπούν ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΗΣ, ΟΣΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ.

Δείτε ακόμα:  Δήμος Παλλήνης: Κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί/βρεφονηπιακοί σταθμοί, την Παρασκευή με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής

Όπως γνωρίζουμε όλοι, αγωνιζόταν πολλά χρόνια για την επίσημη αναγνώριση της Αγιότητάς Του, αλλά, εξαιτίας των κακών σχέσεων Ι. Μονής και Μητροπολίτου, το θέμα δεν προχωρούσε, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΤΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΕΙΧΑΝ ΧΤΙΣΤΕΙ Ι. ΝΑΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΑΝ ΑΓΙΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Δέκα έξι όμως μήνες πριν κοιμηθεί (4/1999) η μακαριστή Μητέρα, όταν την επισκέφθηκε μαζί με τη σύζυγό του Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ (1/1998), του αποκάλυψε, προς μεγάλη του έκπληξη, ότι Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΛΕΙ Ν’ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.

Δυστυχώς όμως, αν και ασχολήθηκε αμέσως με αυτό που του ζητήθηκε και η Δ.Ι.Σ., αφού αποδέχτηκε ομόφωνα την εισήγηση για την επίσημη Αγιοκατάταξη του Αγ. Εφραίμ, έστειλε γρήγορα το σχετικό φάκελο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (1998), Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ, επειδή αντιδρούσαν δύο ανώτατοι ρασοφόροι. Όταν όμως απομακρύνθηκαν, αποκαταστάθηκε η Εκκλησιαστική ηρεμία, οπότε ΣΤΙΣ 2.3.2011 ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, ΔΗΛ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ, όπου ο Άγιος αποκαλείται, επισήμως πλέον, “ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΣ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΝΕΟΣ” και ορίζεται να τιμάται από την Εκκλησία μας ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, στις 5/5, μέρα τής μνήμης Του και στις 3/1 που βρέθηκαν τα Ι. Λείψανά Του (1950).

Δείτε ακόμα:  Γενική Συνέλευση & Εκλογές για την Αδελφότητα Ηπειρωτών Ραφήνας, Πικερμίου, Νέας Μάκρης,Μαραθώνα

Επιτέλους, 61 χρόνια μετά την εύρεσή Τους (1950-2011) από την αείμνηστη Γερόντισσα ΜΑΚΑΡΙΑ και 12 μετά την κοίμησή της (1999-2011), Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ. Είθε ν’ αναπαύεται η αγνή ψυχή της μετά των Αγίων, καθώς και των αειμνήστων ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΥΔΡΑΣ ΙΕΡΟΘΕΟΥ και ΠΑΤΡΩΝ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ, που συμμετείχαν ουσιαστικά στην όλη διαδικασία.

Περισσότερες συγκλονιστικές λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, με θέμα: Ο αγώνας και η δικαίωση της γερόντισσας Μακαρίας
(https://orthodoxesprosegiseis.blogspot.com/…/blog-post…).

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ (΄Ηχος γ΄. Θείων τρόπων Σου)

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Πρασίνισε ο λόφος πάνω από την Αγία Βαρβάρα - Επιτυχής δεντροφύτευση με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών (φωτό)

Θείων τρόπων Σου τη ενεργεία, ανεγνώρισεν η Εκκλησία, την πληθύν των θαυμασίων Σου Όσιε, και ως ΝΕΟΝ ΤΕ ΕΦΡΑΙΜ ΣΕ ΚΑΤΕΤΑΞΕ, εν Αγίοις επισήμως, μακάριε· Πάτερ ένδοξε, Χριστώ τω Θεώ, αδιαλείπτως πρέσβευε, υπέρ του κόσμου άπαντος (βλ. Υοu tube: https://www.youtube.com/watch?v=nSPo58EaUMw).
ΑΓΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΦΡΑΙΜ, ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΕΥΑΓ/ΣΤΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΗΜΩΝ, ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΓΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΊΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΑΓΑΠΗΣ, ΠΙΣΤΕΩΣ, ΦΩΤΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΕΊΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΟΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ. ΑΜΗΝ!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ! ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΡΙΩΔΙΟΥ!