Νέα Μάκρη: Έφτασαν τα χειμωνιάτικα αγαπημένα βράδια της Τετάρτης!

ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΙΝΕΦΙΛ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΣΤΑΣΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ 7ης ΤΕΧΝΗΣ …..

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΠΕΙΡΩΝ
ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 21.00 ΣΤΟ ΣΙΝΕ ΑΛΙΚΗ Ν,ΜΑΚΡΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023: Διακόσια Μέτρα

200 Meters, του Αμίν Ναϊφέ, 96 λεπτά, Παλαιστίνη 2021
Βραβείο στη Βενετία. Χρυσός Αλέξανδρος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Στη Λωρίδα της Γάζας πριν δυο χρόνια. Το φιλμ αποτυπώνει την απέλπιδα προσπάθεια ενός Παλαιστίνιου να περάσει το τείχος στην ισραηλινή πλευρά, μια απόσταση 200 μέτρων, όταν μαθαίνει πως ο μικρός γιος του είναι στο νοσοκομείο. Με δύναμη και νατουραλισμό στην κίνηση της κάμερας, με αγωνία και νεύρο στην αφήγηση, η καρδιά της ταινίας χτυπάει σε απόσταση αναπνοής. Μια εξαιρετική ταινία η οποία συμπυκνώνει την τραγική κατάσταση του παλαιστινιακού ζητήματος, τον παραλογισμό του τείχους και τα όρια της αγάπης. Ο σκηνοθέτης, στην πρώτη του ταινία, μετατρέπει την απόσταση των 200 μέτρων σε ένα δαιδαλώδες καφκικό οδοιπορικό χιλιομέτρων

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023: Το Σπίτι μας

Utama, του Αλεχάντρο Λοάιζα Γκρίσι, 87 λεπτά, Βολιβία 2022
Βραβείο στο Σάντανς. Επίσημη πρόταση της Βολιβίας για το Διεθνές Οσκαρ
Κάθε πλάνο είναι και μια αξέχαστη εικόνα της ορεινής βολιβιανής φύσης η οποία περιβάλλει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Εκεί, στη μέση μιας έρημης χέρσας γης μια ασυνήθιστα μακρά ξηρασία απειλεί άμεσα τον τρόπο ζωής τους. Η επική ομορφιά των τοπίων, η θερμοκρασία στο φως των προσώπων, ο ζεστός νατουραλισμός στα χρώματα – όλα στρέφουν τους προβολείς στον πραγματικό πρωταγωνιστή. Τη γη. Η βροχή ορίζει την επιβίωση. Οι ομοιότητες στο δέρμα των ανθρώπων και στα χρώματα της γης, η περιβαντολλογική ερημιά σε αντίστιξη με την μοναξιά των ανθρώπων θα δηλώσουν μέσω της κινηματογραφικής γλώσσας όσα δεν μπορούν να ειπωθούν. Μια ταινία για τη ζωή, εκεί όπου ο χρόνος κουράστηκε.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023: Πίσω από τις Θημωνιές

της Ασημίνας Προέδρου, 118 λεπτά, Ελλάδα 2023
Με δέκα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Επίσημη πρόταση της χώρας για τα Διεθνή Όσκαρ.
Στον βυθό της λίμνης πίσω από τις θημωνιές είναι κρυμμένα όσα έχουν συμβεί. Κι αν ξεβραστούν; Αν επιπλεύσουν όταν παίζουν τα παιδιά; Η σκηνοθέτις στην πρώτη ταινία μεγάλου μήκους στρέφει την κάμερα στον μικρόκοσμο μιας οικογένειας (πατέρας, μητέρα, κόρη) κοντά στα βόρεια σύνορα της χώρας. Χωρίς μεγαλοστομίες και με στιβαρή αφήγηση συνοψίζει την ηθική και πολιτική παρακμή. Ένα παλλόμενο κοινωνικό ψυχογράφημα και ένα άψογο δείγμα ελληνικού νεορεαλισμού. Ένα φιλμ σε υψηλά επίπεδα σκηνοθεσίας, σεναρίου, ηθοποιών, φωτογραφίας, μουσικής, με φόντο την απόκοσμη λίμνη Δοϊράνη. Ένα φιλμ να κοιτάζει κατάματα την ελληνική κοινωνία. Με ένα βλέμμα αυστηρό, που κρύβει κατανόηση. Με ένα βλέμμα κινηματογραφικό που κρύβει αλήθεια. Με ένα βλέμμα που παραμένει διαρκώς άγρυπνο και επείγον.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023: Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

World War III
του Χουμάν Σεγιέντι, 117 λεπτά, Ιράν 2022
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας.
Ένας άστεγος προσλαμβάνεται για την κατασκευή των σκηνικών σε μια ταινία με θέμα τον Χίτλερ. Μετά από σειρά συμπτώσεων του προσφέρεται ο πρωταγωνιστικός ρόλος, όμως ο άστεγος θα μπερδέψει τον ρόλο με την αληθινή ζωή του, με ανεπανόρθωτες συνέπειες. Κοινωνικό δραμα αλληγορικών διαστάσεων γραμμένο με σεναριακή στιβαρότητα, ερμηνευμένο με συγκινητική πειθώ και σκηνοθετημένο με νεύρο και ένταση. Το νέο ιρανικό σινεμά δοκιμάζει και δοκιμάζεται σε μετά-ρεαλιστικές απόπειρες, κρατώντας πάντα ψηλά το κοινωνικό και βαθιά πολιτικό του πρόσημο. Ακτινογραφεί τις κοινωνικές συγκρούσεις της ιρανικής πραγματικότητας και μας θυμίζει την αέναη επανάληψη της ιστορίας σαν τραγική φάρσα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023: Η Χώρα του Θεού

Godland, του Χλινούρ Παλμασόν, 134 λεπτά, Ισλανδία 2023
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Σαν Σεμπαστιάν και στο Σικάγο
Ένα σιωπηλό, διεισδυτικό και εικαστικά εντυπωσιακό οδοιπορικό πάνω στο εφήμερο και το ταπεινό της ανθρώπινης ύπαρξης με εργαλείο τον κινηματογράφο. Στα τέλη του 19ου αιώνα ένας νεαρός Δανός ιερέας ταξιδεύει σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ισλανδίας με στόχο να χτίσει εκκλησία. Μια διαδρομή όχι μόνο σε μια χώρα που προκαλεί δέος, αλλά και μια διαδρομή από την αλαζονεία τού πιστού στην κατανόηση τής ανθρώπινης φύσης. Τα εκπληκτικά πλάνα σε τετράγωνο κάδρο σαν παλιά φωτογραφία, το φως, το σκοτάδι και ο ήχος της φύσης δεν είναι τυπικά συστατικά της ταινίας, αλλά βυθίζουν τον θεατή στον ολοζώντανο και στοχαστικό κόσμο που περικλείει τον άνθρωπο του Θεού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024: Μέρες Ξηρασίας

Kurak Günler, του Εμίν Αλπέρ, 129 λεπτά, Τουρκία 2022
Βραβείο στις Κάνες. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Ένα σύγχρονο πολιτικό θρίλερ. Νεαρός εισαγγελέας διορισμένος στην επαρχία, θα βρεθεί εξ αρχής δέσμιος των διαπλεκομένων κατοίκων ενός οπισθοδρομικού σύμπαντος. Με την υπέροχη φωτογραφία του Χρήστου Καραμάνη, ο σκηνοθέτης ρίχνει φως στη Τουρκία, προκαλώντας μας να μεταφέρουμε τη δράση σε μια πόλη της δικής μας χώρας, αρκεί να έχει μεγαλοπαράγοντες και κάμποσους διεφθαρμένους υποτελείς που να ξέρουν να απειλούν, να εκβιάζουν, να φωνάζουν και να καταστρέφουν προκειμένου να επιβληθούν και να ελέγχουν την πόλη. Η ταινία πατάει γκάζι και χαρτογραφεί ανάγλυφα. Ένα φιλμ με σασπένς και αφηγηματική ευελιξία. Στην υπέροχη τελική σκηνή, ένα βήμα παραμένει πάντα η μοναδική ελπίδα ότι κάπου κάπως κάποτε ίσως κάτι αλλάξει.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ , Λ.ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 26Α Ν,ΜΑΚΡΗ ΤΗΛ 2294098500

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.