Νέα Μάκρη: Η Εταιρεία Ιστορικών Ερευνών “Λυκία” για τον χαμό του Μιχάλη Δελησάββα

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του Μιχάλη Δελησάββα 

Η Εταιρεία Ιστορικών Ερευνών “Λυκία” σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Αγαπητοί φίλοι, πατριώτες και επίτιμα μέλη της ΛΥΚΙΑΣ,

Με βαθειά θλίψη σας ενημερώνουμε για το χαμό του αγαπημένου μας δασκάλου Μιχάλη Δελησάββα. Ο Μιχάλης αγωνίστηκε και υπηρέτησε πιστά σε όλη του τη ζωή, υπερβάλλοντας εαυτόν, την ιατρική, τη λογοτεχνία, την ποίηση και τη λαογραφία. Ένας γλυκός άνθρωπος που αγωνίστηκε μέχρι τέλους, απο τα μετερίζια της επιστήμης και της τέχνης με ευγένεια, υπομονή και επιμονή για να ανεβάσει τον εαυτό του και τον άνθρωπο ψηλότερα απο την ύλη και την καθημερινότητα, προς την αγάπη, την αξιοπρέπεια, την πνευματικότητα και τις αιώνιες πανανθρώπινες αξίες.

Ο αγαπημένος μας δάσκαλός θα μένει πάντα δίπλα μας και μέσα στην καρδιά και το μυαλό μας, μιλώντας μας διαρκώς μέσα απο την υποδειγματική στάση ζωής του, τις μνήμες και το έργο που μας άφησε παρακαταθήκη.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στην προσφορά του και τη μνήμη του, η ΛΥΚΙΑ θα διοργανώσει το 5ο Αντάμωμα Απανταχού Μακρηνών Λιβισιανών το 2023 «Στη μνήμη του Μιχάλη Δελησάββα», ενώ θα ετοιμάσει μια έκδοση για τη ζωή και το έργο του.

Στην αγαπημένη του σύζυγο Μαριάννα και τα παιδιά του Παναγιώτη και Νίκη, στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια με την ευχή, η αγνή ψυχή και η γλυκειά μνήμη του Μιχάλη να στέκει φύλακας άγγελός τους.

Μιχάλη,

Αγαπημένε μας δάσκαλε, τώρα πια, με τα μάτια της μεγάλης ψυχής σου μπορείς να βγείς ψηλά και απο τη Νέα Μάκρη και το Χαλάνδρι να περάσεις πάνω απο το Αιγαίο και να ατενίσεις απο ψηλά πάνω απο το Λιβίσι που τόσο αγάπησες και ύμνησες αλλά δεν επισκεύθηκες ποτέ.

Να διαβείς τις έρημες στράτες του τόπου των προγόνων μας, πλάϊ-πλάϊ με τις σεπτές ψυχές του δάσκαλου Μιχαήλ Μουσαίου, του Χατζη-Νικόλα Λουϊζίδη και όλων των άλλων μεγάλων και ιερών προσώπων της χαμένης πατρίδας μας, στον αιώνιο χρόνο.

Μιχάλη, φίλε δάσκαλε και συνοδοιπόρε, να είναι αιωνία σου η μνήμη και ελαφρό το χώμα που θα σε σκεπάζει!
Με απεριόριστη αγάπη, εκτίμηση, σεβασμό και ευγνωμοσύνη,

Οι μαθητές σου

Εταιρεία Ιστορικών Ερευνών ‘ΛΥΚΙΑ’

(ΥΓ: Η οικογένεια δεν γνωρίζει ακόμα λεπτομέρειες για την κηδεία. Iσως γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Σε κάθε περίπτωση για ότι μάθουμε θα σας κρατήσουμε ενήμερους. )

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.