Νέα Μάκρη: Η Μητρόπολη Κηφισίας τίμησε τον Άγιο Οσιομάρτυρα Εφραίμ

Η μνήμη της Ευρέσεως των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του Νέου του Θαυματουργού τιμήθηκε για άλλη μια χρονιά, στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2024, στην Ιερά Μητρόπολή μας, και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίου Εφραίμ Όρους Αμώμων Αττικής (Νέα Μάκρη).

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Αγρυπνία, χοροστατούντος και Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου, συμπαραστατουμένου από ιερείς της περιοχής και τον αρχιδιάκονό του. Στο πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος τόσο στην αξία και τη σημασία (πνευματική και εννοιολογική) της Πίστεως στον Σωτήρα και Λυτρωτή μας Ιησού Χριστό, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ποικίλες πλάνες, οι οποίες αποτελούν ψευδή αίσθηση ως προς την πνευματική ανάπαυση και αγαλλίαση του ανθρώπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος ευβλαβείται ιδιαιτέρως τον Άγιο, ήδη από τα χρόνια που ήταν νεαρός Αρχιμανδρίτης.

Την κυριώνυμο ημέρα, ιερούργησε την Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος συμπαραστατούμενος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Κηφισιάς, Νέας Μάκρης και ιερείς της περιοχής. Την ώρα του Κοινωνικού ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κηφισιάς Αρχιμ. π. Γρηγόριος Λιέπουρης, κήρυξε το θείο λόγο, αναφερόμενος στην φανέρωση του Τριαδικού Θεού διαχρονικά στην ιστορία του κόσμου, ιδιαιτέρως δε στα εορταζόμενα γεγονότα κατά την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου, στην πίστη και των αγώνα των Μαρτύρων καθώς και στον αληθινό τρόπο τιμής των Αγίων κατά το λόγιο του Ιερού Χρυσοστόμου “Τιμή μάρτυρος, μίμησις μάρτυρος”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.