Νέα Μάκρη: Πυρασφάλεια Δημοτικού Σχολείου Ανατολής (συνέχεια…)

Διαπιστώνουμε δυστυχώς πως η Παιδεία, για τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή Μαραθώνα, είναι η τελευταία προτεραιότητα…

Ο φάκελος της Πυρασφάλειας για το Δημοτικό Σχολείο Ανατολής κατατέθηκε για πρώτη φορά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (Π.Υ.) με σοβαρότατες ελλείψεις και επεστράφη, ως απαράδεκτος, στον Δήμο Μαραθώνος και στον αρμόδιο μηχανικό, με την υποχρέωση να διορθώσει την μελέτη. Ο Δήμος, δια μέσου του αρμόδιου μηχανικού, υποτίθεται πως έκανε τις απαραίτητες διορθώσεις, και υπέβαλε ξανά την μελέτη Πυρασφάλειας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία (Π.Υ.) όμως και αυτή τη φορά την απέρριψε. Η μελέτη για δεύτερη φορά ΔΕΝ εγκρίθηκε και επεστράφη στον Δήμο λόγω σοβαρότατων ελλείψεων.

Από την διαχείριση (3 χρόνια) του όλου θέματος συμπεραίνουμε δύο πράγματα: ή ότι είναι άσχετοι ή ότι το κάνουν επίτηδες !

Πάντως, είτε το ένα ισχύει είτε το άλλο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία (Π.Υ.), λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, έδωσε διορία 5 ημερών στον Δήμο και τον αρμόδιο μηχανικό (δηλαδή μέχρι τέλους του μήνα και συγκεκριμένα 30 Νοεμβρίου 2022) να υποβάλει τρίτη και τελευταία φορά την μελέτη χωρίς ελλείψεις. Μετά το πέρας της διορίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία (Π.Υ.), ως υπεύθυνη υπηρεσία, είναι υποχρεωμένη, όπως η ίδια διαμήνυσε εγγράφως, να επιβάλει παράβαση στους ποινικά υπεύθυνους του Δήμου Μαραθώνος.

Το Σχολείο, οι Εκπαιδευτικοί, οι Μαθητές και οι Γονείς περιμένουν… και περιμένουν κυρίως να δουν πότε επιτέλους αυτή η έρμη Παιδεία, για τον δήμαρχο, θα γίνει πραγματικά πρώτη προτεραιότητα… Σάμπως τον νοιάζει ;

Σπύρος Παππάς, Καθηγητής, Πολίτης Δήμου Μαραθώνος

Υ.Γ. Πιστεύετε ότι ο δήμαρχος θα υποβάλει (δια μέσου του αρμόδιου μηχανικού) την μελέτη, χωρίς ελλείψεις, στο τέλος του μήνα ή θα προτιμήσει την παράβαση ;

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.