Νέα Μάκρη: Σοβαρές οι καταγγελίες των συγγενών της 19χρονης εγκύου – «Το ασθενοφόρο ήρθε 13:30 και το κορίτσι εκείνη την ώρα κατέληξε»

Συγκλονίζει η υπόθεση θανάτου της 19χρονης εγκύου που έχασε τη ζωή της στη Νέα Μάκρη, σήμερα, 7 Ιουνίου. Οι συγγενείς της καταγγέλλουν πως κατέληξε ενώ «περίμενε το ασθενοφόρο για ώρες».

Το ασθενοφόρο αργούσε και οι συγγενείς της έκαναν δεύτερο τηλεφώνημα, ενημερώνοντας το ΕΚΑΒ ότι «πιθανότατα να γεννάει», καθώς αυτό θεώρησαν εκείνοι πως συνέβαινε καθώς χειροτέρευε η κατάστασή της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Ρήγου για το OPEN.

Μισή ώρα μετά από αυτό το δεύτερο τηλεφώνημα, όπως οι ίδιοι λένε, το ασθενοφόρο έφτασε στην κατοικία της 19χρονης, ωστόσο, ήταν αργά καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΕΚΑΒ η 19χρονη δεν είχε σφυγμό.

Όπως λένε από το ΕΚΑΒ, επί 20 ολόκληρα λεπτά ώσπου να φτάσουν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής τής έκαναν ΚΑΡΠΑ για να την επαναφέρουν, αλλά δυστυχώς κατέληξε.

«Πήραμε ταξί και δεν την πήρε γιατί φοβόταν»

Συγγενικό πρόσωπο της 19χρονης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε: «8:00 το πρωί πήραμε ασθενοφόρο, πήραμε 20 φορές και παραπάνω και μας λένε ότι “δεν υπάρχουν διαθέσιμα, έρχεται τώρα”. Παίρνουμε ένα ταξί, έρχεται, λιποθυμάει το κορίτσι στα σκαλιά και μας λέει (ο ταξιτζής) “δεν την παίρνω γιατί φοβάμαι”».

«Ήρθε το ασθενοφόρο κατά τις 13:30, αλλά το κορίτσι εκείνη την ώρα έφυγε. Ήρθαν μερικοί συγγενείς μας από την Αθήνα και της κάνανε μαλάξεις. Ήρθαν πιο γρήγορα εκείνοι από την Αθήνα, παρά το ΕΚΑΒ», περιγράφει στη συνέχεια.

Εισαγγελική παρέμβαση
Την παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, προκάλεσε ο θάνατος της 19χρονης.

Συγκεκριμένα, μετά τις καταγγελίες των συγγενών της, ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας την οποία θα διενεργήσει η προϊσταμένη της ποινικής δίωξης, εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου.

Στο πλαίσιο αυτής θα αναζητηθούν τυχόν υπεύθυνοι για τη διαχείριση του περιστατικού και τη μη έγκαιρη διακομιδή της κοπέλας στο νοσοκομείο.

ΕΔΕ από ΕΚΑΒ και 1η ΥΠΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr και το ρεπορτάζ της Δήμητρας Ευθυμιάδου, φαίνεται πως το συμβάν δηλώθηκε από τους αρμόδιους ως περιστατικό «καταβολής δυνάμεων» και δεν κρίθηκε ως επείγον, με αποτέλεσμα ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης να μην μεταβεί εσπευσμένα στο σημείο.

Ωστόσο, από το ΕΚΑΒ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της καθυστέρησης του ασθενοφόρου.

Το υπουργείο Υγείας από την πλευρά του επισημαίνει πως διερευνά τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών και πως οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας. Παράλληλα, αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.

ethnos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.