Νέα Μάκρη: Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της αδικοχαμένης 19χρονης εγκύου από την Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Μαραθώνα

Θερμά συλλυπητήρια εκφράζει στην οικογένεια της αδικοχαμένης 19χρονης εγκύου η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Δήμου Μαραθώνα.

Η τραγική και αδιανόητη απώλεια μιας μητέρας και του αγέννητου παιδιού της μας αναγκάζει για άλλη μια φορά να αντικρίσουμε τη μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη χώρα μας, του οποίου η ετοιμότητα και λειτουργία απειλείται από τη σημαντική έλλειψη χρηματοδότησης, στελέχωσης και υποδομών.

Αποδεικνύεται καθημερινά ότι ο αριθμός των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που επιχειρούν στη χώρα δεν επαρκεί για την άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά, σύμφωνα και με τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού συστήματος Υγείας.

Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το έργο των διασωστών, λόγω υποστελέχωσης και έλλειψης μέσων.

Η μεταφορά ενός ασθενούς τάχιστα στην πλησιέστερη Δομή Υγείας που εφημερεύει, με σκοπό τη σταθεροποίηση και εκτίμηση του περιστατικού είναι μείζονος σημασίας. Ωστόσο, το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπως και πολλά άλλα ΚΥ στη χώρα, είναι υποστελεχωμένο και υποχρηματοδοτημένο, ενώ πρέπει να εξυπηρετήσει πάνω από 31.000 κατοίκους και το καλοκαίρι πολύ περισσότερους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε το Ταμείο Ανάκαμψης, λόγω της πανδημίας, για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, αλλά οι χρηματικοί πόροι από αυτό διοχετεύτηκαν από την κυβέρνηση μεροληπτικά και άδικα προς ολίγους.

Τα προβλήματα αυτά θα είχαν αντιμετωπιστεί, εάν η κυβέρνηση της ΝΔ είχε αξιοποιήσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, αν είχε αυξήσει τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ, κι αν είχε ασχοληθεί συστηματικά με τις ελλείψεις στο ΕΣΥ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που δημιούργησε και στήριξε ουσιαστικά το ΕΣΥ και θα συνεχίσουμε στην πορεία ενδυνάμωσης και προστασίας της δημόσιας υγείας, με σκοπό ένα ισχυρό, σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας!

Η Συντονιστική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής του Δήμου Μαραθώνα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.