Νέα Μάκρη: Τσαντάκηδες “χτυπούν” με ταχυδακτυλουργική μαεστρία μέσα σε ταβέρνα (βίντεο ντοκουμέντο)

Σε ένα χωρίς προηγούμενο «σαφάρι» έχουν επιδοθεί ομάδες τσαντάκηδων το τελευταίο χρονικό διάστημα, κυρίως σε υπαίθρια εστιατόρια, καταστήματα διασκέδασης και οργανωμένες πλαζ, αφαιρώντας από αμέριμνους πελάτες τσάντες κινητά ή οποιοδήποτε άλλο προσωπικό αντικείμενο.

Οι επιτήδειοι με απύθμενο θράσος εντοπίζουν τη λεία τους και σε πολλές περιπτώσεις με τη συνδρομή συνεργού, σαρώνουν τα προσωπικά αντικείμενα, τσάντες, κινητά, πορτοφόλια, αμέριμνων πελατών που απολαμβάνουν το φαγητό ή το ποτό τους.

Ιδιαίτερα, δε, με μεγάλη ευκολία εντοπίζουν σε παραλίες τους λουόμενους που απομακρύνονται από τα πράγματά τους για να απολαύσουν το κολύμπι και αφαιρούν κυρίως πορτοφόλια, κινητά, γυαλιά ή άλλο προσωπικό αντικείμενο αξίας.

Δείτε ακόμα:  Δύο σεισμικές δονήσεις στο Λαύριο

Πάντοτε προσπαθούν να προσαρμόζονται εμφανισιακά στο περιβάλλον για να μην προκαλούν την περιέργεια κανενός, προσποιούμενοι τους πελάτες, τους λουόμενους ή το προσωπικό ενός καταστήματος, στήνοντας και κάποιες φορές έντονους διαλόγους ή διαπληκτισμούς μεταξύ τους.

Στο βίντεο που παρουσιάζει αποκλειστικά το LAW & ORDER δύο επιτήδειοι τσαντάκηδες έχουν επισκεφθεί παραλιακή ταβέρνα στη Νέα Μάκρη ντυμένοι με καλοκαιρινά ενδύματα που παραπέμπουν σε τουρίστες.

Χρησιμοποιούν έναν έντονο διάλογο μεταξύ τους και παράλληλα αφαιρούν με ταχυδακτυλουργική μαεστρία την τσάντα κυρίας που απολαμβάνει το φαγητό, τη θάλασσα και τη μουσική !

Δείτε ακόμα:  Σαββατοκύριακο γεμάτο ποδόσφαιρο στον Δήμο Παλλήνης

Οι ίδιοι, όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, μπορεί σε μια μέρα να αφαιρέσουν από 40 έως και 100 προσωπικά αντικείμενα !

Όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, ο αριθμός των κρουσμάτων σε παραλίες και γενικότερα παραθεριστικές περιοχές είναι τεράστιος, αφού οι καταγγελίες στα επιμέρους αστυνομικά τμήματα έχουν πολλαπλασιαστεί, χωρίς να ξεχνάμε και τον τεράστιο αριθμό κλοπών που δεν καταγγέλλονται ποτέ!

lawandorder.gr