Νέα παρέμβαση για την επέκταση της Αττικής Οδού προς Ραφήνα και Λαύριο

Την ανησυχία του για τα συγκεχυμένα μηνύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις οδικές επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Ραφήνα, Λαύριο και Λεωφόρο Βουλιαγμένης, εξέφρασε με επίκαιρη ερώτηση του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο κ. Χριστοδουλάκης επεσήμανε ότι ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών έχει προαναγγείλει την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα τροποποιεί το υφιστάμενο που διέπει τις πρότυπες προτάσεις, ενώ έχει κατατεθεί ήδη πρότυπη πρόταση και για τα τρία έργα πριν τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου. Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο δηλώνει ότι οι ανωτέρω επεκτάσεις της Αττικής Οδού δεν μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το αν πρόκειται τελικά να υλοποιηθούν και με ποια χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ολοκλήρωσε, δε, την πρωτολογία του, ερωτώντας ευθέως την κυβέρνηση για το χρονοδιάγραμμα αλλά και τους πόρους χρηματοδότησης του εν λόγω έργου.

Στη δευτερολογία του ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε την ασυνέχεια που υπάρχει ανάμεσα στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία και την τωρινή. Υπενθύμισε ότι η νομοθεσία του 2022 για τις πρότυπες προτάσεις είναι της κυβέρνησης της ΝΔ και τότε η ηγεσία του υπουργείου υποστήριζε πως στόχος ήταν η επιτάχυνση των δημοσίων έργων μέσω των ιδιωτών. Τι άλλαξε από τότε; Επεσήμανε, δε ότι, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Ταχιάος, την πρωτοβουλία των κινήσεων οφείλει να την έχει το Υπουργείο και αποτελεί ακόμη ένα επιχείρημα που καταδεικνύει την ευθύνη της κυβέρνησης για την καθυστέρηση των μεγάλων οδικών έργων που χρειάζεται η Ανατολική Αττική.

Εν κατακλείδι, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής ζήτησε εκ νέου να ενημερωθεί υπεύθυνα τόσο ο ίδιος, όσο και οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής, για το ποιο είναι το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των επεκτάσεων της Αττικής Οδού προς Ραφήνα, Λαύριο και Λ. Βουλιαγμένης (Σήραγγα Ηλιουπόλεως), καθώς και ποιες πηγές χρηματοδότησης θα προκρίνει το Υπουργείο. Για να πάρει την απάντηση ότι τα έργα είναι σύνθετα, δεν θα χρηματοδοτηθούν από δημόσιους πόρους, άρα αυτονόητα, δεν αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης, καθώς και ότι το Υπουργείο δεν έχει απάντηση για το πότε και αν τελικά θα υλοποιηθούν τα έργα αυτά.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.