Νέα περίπτωση αντάρτικου για Ανάσταση στις 12:00 – Ένταση με πιστούς

Ένταση υπήρξε στη Γαλήνη του δήμου Κιλελέρ στη Λάρισα , μεταξύ πιστών και του εφημέριου, αμέσως μετά τη λήξη της λειτουργίας του Επιταφίου στην τοπική ενορία του Αγίου Αθανασίου.

Ο εφημέριος κόντρα στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, ανακοίνωσε ότι η λειτουργία της Ανάστασης αύριο Μεγάλο Σάββατο δεν θα ξεκινήσει στις 9.00 το βράδυ, όπως στις υπόλοιπες ενορίες της χώρας, αλλά 11.00 και η Ανάσταση θα γίνει κανονικά στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Αρκετοί πιστοί αντέδρασαν και του θύμισαν ότι φέτος ισχύουν ειδικοί κανόνες λόγω της πανδημίας, αλλά ο ιερωμένος ήταν ανένδοτος και διακήρυξε ότι η Ανάσταση θα γίνει κανονικά στις 12.00 τα μεσάνυχτα όπως κάθε χρόνο. Απομένει αν δούμε πλέον ποια θα είναι η απόφαση της μητρόπολης, αλλά και αν θα υπάρξει παρέμβαση της Αστυνομίας αύριο, ή αν ο παππάς της ενορίας κάνει τελικά πράξη αυτό που ανακοίνωσε απόψε…

Θυμίζουμε πάντως πως στη Γαλήνη στο δεύτερο κύμα της πανδημίας είχαν υπάρξει αρκετά κρούσματα στο χωριό και θάνατοι, ηλικιωμένων κυρίως. από τον κορονοϊό.

Δείτε ακόμα:  "Έτσι καθαρίζουμε τις δουλειές μας στη Μάνη" είπε ο 54χρονος που δολοφόνησε την 43χρονη σύζυγό του στη Λάρισα

pressing.gr