Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις KeyBooks

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις KeyBooks

Αρχαιολογία αγάπη μου …έλα πάρε με από δω – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Δρ Θεόδωρος Παπακώστας (Archaeostoryteller)

Το νέο βιβλίο του Θεόδωρου Παπακώστα (aka Archaeostoryteller) είναι ένα ταξίδι που σαν roller coaster πετάγεται από τη μια άκρη της αρχαιότητας στην άλλη. Οι εβδομήντα εννιά ιστορίες που απλώνονται στα πέντε κεφάλαια του βιβλίου αποτελούν μία συναρπαστική εναλλαγή συναισθημάτων και εικόνων. Κάθε κεφάλαιο κι ένα στάδιο μέχρι την αποδοχή, γιατί αυτά που βιώνουμε για να αποδεχτούμε το ατομικό παρελθόν, ίσως είναι το κλειδί και για το συλλογικό μας παρελθόν. Μέσα από τις αφηγήσεις του Archaeostoryteller για διάσημους και παντελώς άγνωστους ανθρώπους συνειδητοποιούμε ότι, όσο άγνωστοι κι αν είμαστε μεταξύ μας, μας συνδέει η ανθρώπινη εμπειρία.

Κι αυτό μπορεί να συμβεί και μέσα σε ένα ταξί. Πέντε άτομα, διαφορετικά μεταξύ τους, συζητούν και ταξιδεύουν μαζί σε μια διαδρομή από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη και ταυτόχρονα σε όλα τα μήκη και πλάτη του αρχαίου κόσμου. Ιστορίες μυθολογίας, σκλαβιάς και δεισιδαιμονίας, γλυπτικής, ζωγραφικής, θεάτρου και διασκέδασης, ιστορίες για την ποίηση, τη φιλοσοφία και, το σημαντικότερο όλων, τον έρωτα.

Είχε αγαπημένο εργολάβο ο Περικλής; Υπήρχε «Σπάρτακος» λίγο πριν από τον Σπάρτακο; Υπήρχε «Όμηρος» πολύ πριν από τον Όμηρο; Πότε άρχισαν να κυκλοφορούν γυμνόστηθες οι Μινωίτισσες στην Κνωσό; Πώς βίωσε το body shaming ο Ηρακλής; Είχε η αρχαία Αθήνα στοιχειωμένα σπίτια; Ghostbuster είχε; (Spoiler alert: είχε.) Ένας παράνομος έρωτας στη Σπάρτη, ένας γάιδαρος σομελιέ στη Χαλκιδική κι ένα φλεγόμενο βέλος που πετάχτηκε μέσα στο Αιγαίο, έσκισε το σκοτάδι και έσωσε ζωές.

Ο αρχαίος κόσμος ξεδιπλώνεται σαν καλειδοσκόπιο, αποκαλύπτοντάς μας αυτό που πάντα ψάχνουμε σκάβοντας στο χώμα: τον ίδιο μας τον εαυτό.

Συγγραφέας

Ο Δρ Θεόδωρος Παπακώστας είναι αρχαιολόγος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πήρε το πρώτο του πτυχίο στην αρχαιολογία από το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ στη Βρετανία και το μεταπτυχιακό του στην προϊστορική αρχαιολογία από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ.

Έχει συμμετάσχει σε ανασκαφές στην Ελλάδα και τη Βρετανία και έχει εργαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Κιλκίς. Oλοκλήρωσε το διδακτορικό του στην κλασική αρχαιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2017.

Έκτοτε, θεωρώντας ότι η επιστήμη έχει ουσία μόνο όταν επικοινωνείται, και με τη βαθιά πεποίθηση ότι η αρχαιότητα και το παρελθόν μας αφορούν όλους και πως η γνώση γι’ αυτά είναι δύναμη, δημιούργησε το «Αrchaeostoryteller». Εκεί μεταφέρει την αρχαιογνωστική πληροφορία με τρόπο απλό, άμεσο και διασκεδαστικό.

Η Βιολογία της Πεποίθησης – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Bruce Lipton

Πόσο επηρεάζουν τα όσα πιστεύουμε για τον κόσμο και τον εαυτό μας τη βιολογία του σώματός μας; Πόσο εφικτό είναι να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις μας; Με ποιον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί αυτό; Κι αν το πετύχουμε, τι αποτέλεσμα θα επιφέρει συνολικά στη ζωή μας; Στο πρωτοποριακό βιβλίο Η Βιολογία της πεποίθησης, ο καθηγητής Bruce H. Lipton, Ph.D. παρουσιάζει τα συμπεράσματα των πολυ­ετών ερευνών του ίδιου και άλλων κορυφαίων επιστημόνων της επιγενετικής, που αλλάζουν ριζικά την κατανόηση της ζωής.

Οι έρευνες αυτές αποδεικνύουν ότι τα γονίδια και το DNA δεν ελέγ­χουν τη βιολογία μας – αντιθέτως, το DNA ελέγχεται από σήματα που προέρχονται από το εξωτερικό του κυττάρου, συμπεριλαμβα­νομένων των θετικών ή αρνητικών σκέψεών μας.

Αυτή η ριζοσπαστική ανακάλυψη στην κυτταρική βιολογία και την κβαντική φυσική έχει χαρακτηριστεί μία από τις σημαντικότερες των τελευταίων δεκαετιών, που δείχνει ότι το σώμα μας μπορεί να αλλάξει καθώς επανεκπαιδεύουμε τη σκέψη μας.

ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ, ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ!

 

«Η Βιολογία της Πεποίθησης είναι ένα πρωτοποριακό βιβλίο που παρέχει ένα αναγκαίο επιστημονικό πλαίσιο για τη σύνδεση του νου, του σώματος και του πνεύματος. Οι γνώσεις και η έρευνα του Bruce δημιούργησαν τη βάση μιας επιστημονικής επανάστασης που τώρα θέτει τα θεμέλια για την κατανό­ηση της βιολογίας με βάση τη συνεί­δηση. Του είμαστε όλοι υπόχρεοι».

– Deepak Chopra

 

«Το βιβλίο του Bruce Lipton αποτελεί την απόλυτη σύνοψη της Νέας Βιολο­γίας και όλων όσα αυτή συνεπάγεται. Είναι σκέτη απόλαυση να το διαβά­ζεις. Οι σελίδες αυτές είναι τόσο ριζο­σπαστικές, που μπορεί να αλλάξουν τον κόσμο».

– Joseph Chilton Pearce, Ph.D., συγγραφέας

 

«Η απολαυστική Βιολογία της Πεποίθησης αποτελεί ένα πολυπόθητο και αναγκαίο αντίδοτο στον υλισμό της σημερινής κοινωνίας».

– Karl H. Pribram, M.D., ομότιμος καθηγητής, Πανεπιστήμιο Στάνφορντ

 

«Ο Bruce Lipton είναι μια ιδιοφυΐα. Οι πρωτοποριακές ανακαλύψεις του μας δίνουν τα εργαλεία για να ανα­κτήσουμε την κυριαρχία της ζωής μας. Συνιστώ αυτό το βιβλίο σε όποιον εί­ναι έτοιμος και πρόθυμος να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για τον εαυτό του».

– LeVar Burton, ηθοποιός

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Bruce H. Lipton, Ph.D., κυτταρικός βιολόγος, είναι πρωτοπόρος στη γε­φύρωση της επιστήμης και της πνευ­ματικότητας. Έχει διδάξει στην Ια­τρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Γουισκόνσιν και αργότερα διεξήγαγε πρωτοποριακή έρευνα για τα βλα­στοκύτταρα στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Είναι ο συγγραφέας των παγκόσμιων best sellers Η Βιολογία της Πεποί­θησης, The Honeymoon Effect και Spontaneous Evolution. Το 2009 του απονεμήθηκε το διάσημο βραβείο Goi Peace Award στην Ιαπωνία για τη συμβολή του στην επιγενετική.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεί­τε στην ιστοσελίδα brucelipton.com

O Πλούτος είναι μέσα σου – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Θάνος Μπελαλίδης

Σε όποια φάση της ζωής σου κι αν βρίσκεσαι, μπορείς να δημιουργήσεις τη ζωή που
θέλεις – γεμάτη πλούτο, εσωτερικό και όχι μόνο.

Το βιβλίο Ο Πλούτος είναι μέσα σου ρίχνει φως στην ουσιαστική έννοια του
πλούτου. Εκείνου που ξεκινάει από μέσα μας με την αγάπη προς τον εαυτό μας,
τους άλλους, τη ζωή. Και αντανακλάται κάθε δευτερόλεπτο στις σχέσεις, στην
εργασία, στα οικονομικά, μέχρι και στο μέλλον του πλανήτη.

Σ’ ένα ταξίδι από το «εγώ» στο «εμείς», ο Θάνος Μπελαλίδης διερευνά τα μυστικά
του πλούτου σε κάθε μορφή του και προτείνει πρακτικές λύσεις για την κατάκτηση
της αφθονίας και της ευημερίας που όλοι αξίζουμε.

«Αυτό το βιβλίο θα σε γλιτώσει από πολλά χρόνια προσπάθειας.»

– Στέφανος Ξενάκης

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Θάνος Μπελαλίδης είναι επικοινωνιολόγος με ειδίκευση σε θέματα βιωσιμότητας καθώς και του τρίπτυχου Περιβάλλον-Κοινωνία-∆ιακυβέρνηση (ESG). Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και στα οκτώ του χρόνια μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αθήνα. Είχε την ευκαιρία να συντάξει ο ίδιος το προσωπικό του πρόγραμμα σπουδών και να διδαχθεί από σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο Toni Robbins, ο Alan Cohen, ο Noam Chomsky, o Al Gore, o Uri Geller, η Βένα και ο Αντώνης Καλογήρου.

Μέλημά του είναι να βοηθήσει τους συνανθρώπους του να αντιληφθούν και να προσελκύσουν ό,τι πραγματικά είναι ο πλούτος, με σκοπό την αληθινή ευτυχία. Η εταιρεία του, η Sympraxis, παρέχει υπηρεσίες σε επιχειρήσεις παγκόσμιας εμβέλειας, όπως οι COSMOTE /Deutsche Telecom και Google, καθώς και σε οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο ∆ήμος της Αθήνας.

Στόχοι – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Brian Tracy

TΟ ΠΙΟ ΕΥΠΩΛΗΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΟΧΩΝ!

Βασισμένο σε περισσότερα από 20 χρόνια πείρας και έρευνας, το βιβλίο Στόχοι παρουσιάζει μια απλή και εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδο για τον καθορισμό και την επίτευξη στόχων. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο την έχουν χρησιμοποιήσει για να φτάσουν σε εκπληκτικά επιτεύγματα.

Το βιβλίο παρουσιάζει τα επτά βασικά στοιχεία του καθορισμού στόχων και τα 12 βήματα τα οποία χρειάζεται να ακολουθήσετε για να πετύχετε όποιον στόχο επιθυμείτε. Σε κάθε κεφάλαιο θα βρείτε μια σειρά από πρακτικούς, αποδεδειγμένα αποτελεσματικούς τρόπους που εφαρμόζοντάς τους θα κατακτήσετε πιο γρήγορα τους στόχους σας.

Χρησιμοποιήστε τις είκοσι μία στρατηγικές που περιγράφει ο Brian Tracy και θα πετύχετε οποιονδήποτε στόχο βάλετε, όσο μεγάλος κι αν είναι. Θα ανακαλύψετε τις δεξιότητές σας, τις αληθινές σας αξίες στη ζωή και τι πραγματικά θέλετε να καταφέρετε στα επόμενα χρόνια. Ο Tracy δείχνει επίσης πώς να τονώσετε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σας, και πώς να ξεπερνάτε τα εμπόδια και τις προκλήσεις συνεχίζοντας την πορεία σας προς την κορυφή. Και, το κυριότερο, θα μάθετε μια μέθοδο που θα μπορείτε να εφαρμόζετε σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Brian Tracy, ένας από τους κορυφαίους συμβούλους, εκπαιδευτές και ομιλητές στον τομέα του μάνατζμεντ παγκοσμίως, έφθασε από τη φτώχια στα πλούτη χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που εξηγεί σε αυτό το βιβλίο. Κάθε χρόνο μιλά σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει χρηματίσει σύμβουλος και εκπαιδευτής σε περισσότερες από 500 εταιρείες, ανάμεσά τους οι IBM, Ford, McDonnell Douglas, Xerox, Hewlett Packard, US Bancorp, Northwestern Mutual, Federal Express και πολλές άλλες. Έχει γράψει 28 βιβλία και περισσότερα από 300 ηχητικά προγράμματα, και τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 20 γλώσσες.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.