Νέοι τίτλοι από τις εκδόσεις Πατάκη

Ένας χρόνος και μια μέρα του Πασκάλ Μπρυκνέρ

 

Στο νέο του μυθιστόρημα ο εμβληματικός Γάλλος φιλόσοφος και μυθιστοριογράφος ισορροπώντας περίτεχνα ανάμεσα στη δυστοπία και τη σάτιρα, απεικονίζει τη σημερινή πραγματικότητα, παρασύροντάς μας την ίδια στιγμή σε μια περιπέτεια όλο ανατροπές.

Οι κληρονόμοι της γης του Ιλδεφόνσο Φαλκόνες

Δέκα χρόνια μετά την Παναγιά της Θάλασσας, ο Ισπανός συγγραφέας επιστρέφει στον κόσμο που τόσο καλά γνωρίζει, τη μεσαιωνική Βαρκελώνη και αναδημιουργεί με ακρίβεια τη φεουδαρχική κοινωνία μιας ταραχώδους εποχής, αιχμάλωτη της διεφθαρμένης τάξης των ευγενών, εξιστορώντας τον αγώνα ενός ανθρώπου να τα βγάλει πέρα χωρίς να θυσιάσει την αξιοπρέπειά του.

Δείτε ακόμα:  Μόλις κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος!

Ρίζες και θεμέλια της Μαρία Ευθυμίου σε συνεργασία με τον Μάκη Προβατά

Στο βιβλίο αυτό, μέσα από τις συζητήσεις της καθηγήτριας Ιστορίας Μαρίας Ευθυμίου με τον Μάκη Προβατά, προσεγγίζεται ο Ελληνισμός από τις απαρχές του μέχρι σήμερα, ανιχνεύονται οι ρίζες, τα θεμέλια και τα οδόσημα της Ιστορίας του.

Άντρες χωρίς άντρες του Νίκου Δαββέτα

Η µεταπολεµική Ελλάδα όπως την έζησαν ένας αφανής παρακρατικός και ο µονάκριβος γιος του που, δραπετεύοντας από την προβληµατική του οικογένεια, ζει τώρα και εργάζεται στο Παρίσι. Δυο γενιές αντρών, µετέωρες µεταξύ των µεγάλων γεγονότων και των οικείων κακών, στην πιο κρίσιµη αναµέτρηση της ζωής τους.

Δείτε ακόμα:  IANOS: Διαγωνισμός Διηγήματος & Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2021 με θέμα "Ταξίδια"

Ο κλήρος του αίματος της Σωτηρίας Μαραγκοζάκη

Ένα µυθιστόρηµα πολυφωνικό, μία απόπειρα συγκερασµού µεταµυθοπλασίας και ντοκουµέντου, έπους και αρχαίου δράµατος, λαϊκής παράδοσης και ιστορικών γεγονότων, µε φόντο τον ελληνικό Εµφύλιο.