Νεκρός 43χρονος πυροσβέστης που πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο!

Θλίψη και οργή προκαλεί στη Χίο ένα θλιβερό περιστατικό με θύμα έναν άτυχο πυροσβέστη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή αναμένοντας το ασθενοφόρο.

Η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ χορηγία αυτής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει οδηγήσει σε αρκετούς θανάτους συνανθρώπων μας. Ένας εξ αυτών ο 43χρονος πυροσβέστης Ματθαίος Χρυσούλης, πατέρας δύο παιδιών.

Ο 43χρονος βρίσκονταν στην περιοχή της Κατάβασης στην Αμανή για βάρδια επιφυλακής, όταν σωριάστηκε ξαφνικά στο έδαφος. Η γιατρός της περιοχής έσπευσε άμεσα, αλλά το ασθενοφόρο, όχι.

Το πολυδύναμο Ιατρείο της Βολισσού έχει για οδηγό ασθενοφόρου έναν και μοναδικό εθελοντή, ο οποίος όμως βρισκόταν στα Καρδάμυλα την ώρα του περιστατικού και έπρεπε να μεταβεί στην Αμανή ασθενοφόρο από τη Χίο!

Δείτε ακόμα:  Μητέρα 8 παιδιών με κορονοϊό έφυγε από το νοσοκομείο και πέθανε στο σπίτι της!

Κάτι που σημαίνει μεγάλη καθυστέρηση, η οποία πιθανόν να στέρησε τη ζωή στον άτυχο άνδρα…

Σύμφωνα με τη δημοτική σύμβουλο της Αμανής και Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Ν. Χίου, Βιβή Ποταμούση, έχει εγκριθεί η πρόσληψη οδηγού από τις αρχές Ιουνίου, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

«Σήμερα τις πρωινές ώρες, ο ομαδάρχης του πεζοπόρου τμήματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίο, Αρχιπυροσβέστης Χρυσούλης Ματθαίος, ετών 43, κατά τη διαδικασία φύλαξης και τη συσκευασία σωλήνων πυρκαγιάς, στην περιοχή Κατάβαση Χίου, αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δείτε ακόμα:  Κακοκαιρία Ελπίδα: Οι λόγοι που αποφασίστηκε τηλεκπαίδευση στα σχολεία τη Δευτέρα και την Τρίτη

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.»

pronews.gr