Νέο πρόστιμο στο Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος και παραπομπή του Δημάρχου σε δίκη!

Νέο πρόστιμο επέβαλαν οι Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης της Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος για παράβαση της Νομοθεσίας σχετικά με την προστασία της Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Συγκεκριμένα, μετά από σχετική καταγγελία των εκπροσώπων των εργαζομένων (Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος), οι Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας του Σ.ΕΠ.Ε. πραγματοποίησαν έλεγχο στο Κεντρικό Δημαρχείο του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, στο παλαιό Δημαρχείο των Σπάτων και στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δημαρχείου Αρτέμιδος και μεταξύ άλλων διαπίστωσαν την παντελής έλλειψη χώρων αποδυτηρίων με ιματιοφυλάκια για τους εργαζόμενους των εξωτερικών συνεργείων που φορούν ειδικά ρούχα εργασίας (Καθαριότητα, Ύδρευση, Πράσινο, Ηλεκτροφωτισμός, Τεχνική Υπηρεσία κ.λπ.) σε όλες τις παραπάνω εγκαταστάσεις του Δήμου, όπως ρητά προβλέπεται στο Π.Δ. 16/1996.

Παρότι, οι Επιθεωρητές του Σ.ΕΠ.Ε. είχαν ζητήσει γραπτές εξηγήσεις από την Διοίκηση του Δήμου, η Δημοτική Αρχή αγνόησε πλήρως τα Δελτία Ελέγχου των Επιθεωρητών και τις αυστηρές υποδείξεις τους για άμεση συμμόρφωση, με αποτέλεσμα την επιβολή κι άλλου προστίμου (δεύτερο) στο Δήμο για παράβαση της Εργατικής Νομοθεσίας για την Ασφάλεια και την Υγεία των εργαζομένων.

Δεν προκαλεί έκπληξη η στάση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος! Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που επιδεικνύουν αλαζονική συμπεριφορά, υποτιμούν και απαξιώνουν πλήρως τους εργαζόμενους, την ασφάλειά τους και την προστασία της υγεία τους.

Δεν τους πτοεί καν το γεγονός ότι για πρώτη φορά στη Τοπική Αυτοδιοίκηση σε Πανελλαδικό επίπεδο, ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών παρέπεμψε τον Δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδος στο αρμόδιο Τριμελές Δικαστήριο με την κατηγορία της παράβασης των διατάξεων του Π.Δ. 16/1996 «Ελάχιστες προδιαγραφές ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας σε συμμόρφωση με την οδηγία 89/654/E.O.K.» μετά από τις σχετικές μηνυτήριες αναφορές που υπέβαλαν η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος.

Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.