Νίκος Ρίζος: 25 χρόνια από τον θάνατο του πιο διάσημου «κοντού» του ελληνικού κινηματογράφου

Με ένα βίντεο με σκηνές από αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, η Φίνος Φιλμ θυμάται τον Νίκο Ρίζο, που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, 20 Απριλίου, το 1999.

Όπως αναφέρει η εταιρεία παραγωγής ταινιών, ο Νίκος Ρίζος ήταν ένας αυτοδίδακτος ηθοποιός με τεράστιο ταλέντο, εργατικότητα και αυτοσαρκασμό, και κατέλαβε δικαιωματικά μία θέση ανάμεσα στο «πάνθεον» των Ελλήνων κωμικών.

Ο πιο διάσημος «κοντός» του ελληνικού κινηματογράφου κατείχε τα μυστικά της κωμωδίας και της επιθεώρησης, παρέμεινε ενεργός ως το τέλος και απέδειξε πως ήταν μαχητής, διαθέτοντας πάθος για την υποκριτική τέχνη και δίψα για την επαφή με το κοινό.

Στην προσωπική του ζωή, ο Νίκος Ρίζος έκανε έναν γάμο με την επίσης ηθοποιό Έλσα Ρίζου (Έλένη Λαμπροπούλου) και κουμπάρο τον Αλέκο Σακελλάριο, και μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Κωνσταντίνο.

Το 1994 τιμήθηκε από το Δήμο Αθηναίων για την προσφορά του στον ελληνικό κινηματογράφο, σε εκδήλωση που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», ενώ το 1999 τιμήθηκε από το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου -Θεατρικό Μουσείο με το τιμητικό έπαθλο «Παναθήναια» για τη συνολική προσφορά του στην ελληνική επιθεώρηση.

Νίκος Ρίζος: Το συγκινητικό βίντεο της Φίνος Φιλμ με σκηνές από ταινίες όπου πρωταγωνίστησε

Ο Νίκος Ρίζος έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα στις 20 Απριλίου 1999 και η Φίνος Φιλμ τον θυμάται μέσα από τις ταινίες «Χαρούμενο Ξεκίνημα», «Ο Θησαυρός του Μακαρίτη», «Ο Μεθύστακας», «Ένα Έξυπνο Έξυπνο Μούτρο» και «Η Αγνή του Λιμανιού».

iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.