Νοσοκομείο Μεταξά: Άφησαν ασθενή μία ώρα στο χειρουργείο λόγω βλάβης στον εξαερισμό!

Κατεπείγουσα ΕΔΕ στο ογκολογικό νοσοκομείο «Μεταξά», ύστερα από αναβολή σοβαρής χειρουργικής επέμβασης μετά από τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα εξαερισμού. Στην ασθενή είχε χορηγηθεί γενική αναισθησία και έμεινε μία ώρα στο χειρουργικό τραπέζι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, ο αναπληρωτής διοικητής του «Μεταξά» ζήτησε τη διενέργεια ΕΔΕ ώστε να διαπιστωθεί η αιτία της σοβαρής βλάβης στο σύστημα εξαερισμού της χειρουργικής αίθουσας.

Η 52χρονη ασθενής της γυναικολογικής κλινικής ξύπνησε από τη μέθη και πληροφορήθηκε ότι δεν έγινε η επέμβαση και επαναπρογραμματίστηκε για σήμερα το πρωί.

Το περιστατικό αποτέλεσε αφορμή για τη σύγκληση γενικής σύσκεψης, με τη συμμετοχή της διοίκησης του νοσοκομείου, εκπροσώπων της Περιφέρειας, του δήμου Πειραιά και του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου. Σε αυτή, όπως μεταφέρει η κρατική τηλεόραση, έγινε μία προσπάθεια ιεράρχησης των σοβαρών προβλημάτων στο «Μεταξά», λόγω της παλαιότητας του κτιρίου.

Έχουν δρομολογηθεί ορισμένα έργα, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα που αφορά το κεντρικό σύστημα ψύξης δεν έχει διευθετηθεί, μετά την ακύρωση και του σχετικού διαγωνισμού.

Το νοσοκομείο «Μεταξά» είχε πρωταγωνιστήσει-αρνητικά στην ειδησεογραφία και πριν από λίγο διάστημα, μετά τις καταγγελίες εργαζομένων για ακυρώσεις χημειοθεραπειών και ελλείψεις φαρμάκων και τροφίμων. Εκπρόσωποι τους έκαναν λόγο για κακή οικονομική διαχείριση.

Αποτέλεσμα ήταν να παυθεί από τα καθήκοντά του ο διοικητής του νοσοκομείου.

lifo.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.