Ντροπή! Ο Φουρθιώτης ζητά απόταξη αξιωματικών της ΕΛΑΣ για διαρροή εγγράφων – Ξεναγήθηκε στις θωρακισμένες λιμουζίνες!

Χθες το βράδυ, εντελώς τυχαία, έπεσα πάνω σε αυτό το στιγμιότυπο. Ένας τηλεπαρουσιαστής που του έχει διατεθεί (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ) αστυνομική φύλαξη να ζητά την απομάκρυνση και απόταξη “επίορκων” αξιωματικών δύο αστυνομικών τμημάτων, γιατί έγινε γνωστό από έναν κανονικό αντιδήμαρχο πως ενώ η περιοχή του δεν έχει ούτε για δείγμα ένστολο, ο εν λόγω απασχολεί τουλάχιστον 10 δημοσίους λειτουργούς.

Και εγώ πιστεύω πως πρέπει να ΑΠΟΤΑΧΘΟΥΝ άμεσα, όποιος ή όποιοι “αξιωματικοί” έλαβαν την απόφαση να διατεθεί αστυνομική συνοδεία σε έναν άνθρωπο που ισχυρίζεται πως κινδυνεύει από την τρομοκρατία και δεν έχει προσκομίσει απτά στοιχεία.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν το υπουργείο δημοσίας τάξης ή προστασίας του Πολίτη έχει μετατραπεί τις τελευταίες δεκαετίες σε Υπουργείο Δημοσίων Σχέσεων και όποιος κάνει τις περισσότερες εξυπηρετήσεις προχωρά, λες και είναι δικά του χρήματα, τα χρήματα που διατίθενται για τις φυλάξεις.

Και “ΜΠΡΑΒΟ” στην σημερινή ηγεσία που συνεχίζει την παράδοση και δημιουργεί την, μάλλον σωστή, εντύπωση στους πολίτες πως εάν έχει μέσον μπορείς να κάνεις τα πάντα.

Δείτε ακόμα:  Στα χέρια της Αστυνομίας σπείρα που είχε ρημάξει καταστήματα (φωτό)

Ελπίζω μόνο, πως όταν στις επόμενες εκλογές η ΝΔ δεν θα βρει στην κάλπη, ούτε την ψήφο των Αστυνομικών που υπηρετούν στο κόμμα, η ηγεσία να αναλάβει την ευθύνη αυτή, αφού και τα πράγματα έχουν χειροτερέψει, αντί βελτιώνονται, και έχει αρχίσει μια περίεργη “δίωξη” που εμείς που ζήσαμε την προηγούμενη, είδαμε τι ήρθε στο προσκήνιο.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ…..

Το κείμενο και η φωτογραφία από το facebook του κ. Χρήστου Κονταρίδη.

Σημείωση δική μας: Όπως αντιλαμβανόμαστε, ο κ. Φουρθιώτης, ζητά την απομάκρυνση των αξιωματικών που διοχέτευσαν τα υπηρεσιακά έγγραφα. Δεν είδαμε την εκπομπή, ούτε όσα διαμείφθηκαν. Συμπεραίνουμε ωστόσο πως ως άμεσος γνώστης- ενδιαφερόμενος της πραγματικότητας, δεν αμφισβητεί το περιεχόμενο των στοιχείων που εμπεριέχονται.

Στο κείμενο του κ. Κονταρίδη δεν γίνεται αναφορά για τη δική του θέση σε ότι αφορά στον αριθμό οχημάτων και αστυνομικών που του διαθέτει η αρμόδια επιτροπή. Και λίγο πολύ, οι μυημένοι των διαδικασιών γνωρίζουν πως λαμβάνονται οι αποφάσεις και πως γίνονται οι διαθέσεις σε στόχους χαμηλού, μεσαίου και υψηλού κινδύνου. Και κατά τα φαινόμενα ο κ. Φουρθιώτης θεωρήθηκε πως διατρέχει κίνδυνο από πολύ ισχυρές απειλές. Προσώπων και κινήτρων.

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: Σε Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία ψάχνει τώρα τους δολοφόνους η ΕΛ.ΑΣ

Ως εκ τούτου το ερώτημα που θέσαμε εξαρχής παραμένει. είπε ψέμματα στη μιας γραμμής ανακοίνωση της η ΓΑΔΑ; Κι αν ναι, ποιος ευθύνεται; Και αφού ευθύνεται, ποιος θ’ αναλάβει την ευθύνη;

Έχουμε την αίσθηση πως τμήμα της ηγεσίας, καλοβλέπει την ηθική (φευ και αλίμονο) προαγωγή- ξέπλυμα της από τμήμα δημοσιογράφων και παραγωγών που μάλιστα, φέρουν και την ιδιότητα του αστυνομικού συντάκτη. Τα δείγματα είναι πλέον πολλά.

Ξενάγηση Φουρθιώτη στις θωρακισμένες λιμουζίνες της ΕΛΑΣ – Αστυνομικός οδηγεί το αυτοκίνητο του

Οι εξελίξεις ντροπή και όνειδος για την υπόθεση φύλαξης του κ. Φουρθιώτη, εγείρουν και απολύτως δικαιολογημένα, γόνιμες αντιδράσεις στο εσωτερικό της αστυνομίας, καθώς πλέον δεν γίνεται ανεκτός ο αυτοευτελισμός της.

Δείτε ακόμα:  Εκπτώσεις από τον ΕΝΦΙΑ και μηδενικά ενοίκια και τον Ιούνιο σε νέα τροπολογία

Καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr σημειώνουν πως μετά από σειρά εξώδικων και αναφορών προς την ηγεσία για τους κινδύνους που διατρέχει, ο διαπιστευμένος στο αστυνομικό ρεπορτάζ εκδότης- παρουσιαστής και προαγωγός σύγχρονων ηθών και αξιών για την ανάταση του πνεύματος, πολύ πρόσφατα έγιναν τουλάχιστον δύο ξεναγήσεις του στη μάντρα με τις θωρακισμένες λιμουζίνες του σώματος για να … επιλέξει.

Καμία ωστόσο δεν φάνηκε να ικανοποιεί τα κριτήρια του, δεδομένου ότι σε ένα από τα αιτήματα φέρεται πως σημείωνε το αίτημα “μεταβίβασης” θωρακισμένης mercedes, όπως αυτή που χρησιμοποιεί ο κ. Βενιζέλος!!!

Παράλληλα, προσκόμισε ιατρικές γνωματεύσεις στις οποίες φέρεται να πιστοποιείται πρόβλημα υγείας, το οποίο συνιστά δυσχέρεια οδήγησης από τον ίδιο, με αποτέλεσμα μέσα στη σειρά των αιτημάτων να συμπεριλαμβάνεται και αυτό της υποχρεωτικής οδήγησης του διατιθέμενου αυτοκινήτου από αστυνομικό συνοδό ασφαλείας.

Όλα τα αιτήματα όπως σημειώνεται, έχουν γίνει αποδεκτά, συμπεριλαμβανομένου κι εκείνου της διάθεσης ως μόνιμης προσωπικής ασφάλειας- συνοδείας τεσσάρων αστυνομικών!!!

του Γιώργου Καραϊβάζ

bloko.gr