Ο Αντάρτης που βασανίστηκε και εκτελέστηκε στις όχθες της Λίμνης Μαραθώνα

Ένας Αντάρτης που βασανίστηκε και εκτελέστηκε στις όχθες της Λίμνης Μαραθώνα στην Αγία Παρασκευή Καλετζιου, ένα χωριό που γλύτωσε στο παραπέντε το Ολοκαύτωμα και μια ψυχή που έψαχνε δικαίωση!

Ο Γεώργιος “Μπαράκος” Καμπόλης από τη Φυλή Αττικής έδρασε στα βουνά της Πάρνηθας, στα Σκούρτα Βοιωτίας, στο Καπανδρίτι, στα Κιούρκα, στο Μαραθώνα, αποκλειστικά στο όνομα της Ελευθερίας της Ελλάδος .

Γλύτωσε 2.500 χιλιάδες Έλληνες που τους οδηγούσαν στο Άουσβιτς σκοτώνοντας 50 Γερμανούς με ένα μαχαίρι. Ήταν ο απόλυτος θρύλος ο καπετάνιος και η άνανδρη εκτέλεση του στα 27 του χρόνια αναζητούσε δικαίωση που επέβαλε να μην παραδοθεί το όνομα του στη λήθη.

Η Γεωργία Μπιτάκου επικεφαλής του Κινήματος “Διέξοδος Ελλάς” πραγματοποίησε δημοσιογραφική έρευνα και το βίντεο θα παρουσιαστεί σε πρώτη μετάδοση στο σημείο που εκτελέστηκε ο Καπετάν Καμπόλης στο Πέτρινο Θέατρο Αγίας Παρασκευής Καλετζίου στη Λίμνη Μαραθώνα.

Συμμετέχουν οι απόγονοί του Ήρωα, γνωστοί καλλιτέχνες της Δημοτικής μας Παράδοσης, Σπύρος Μπρέμπος και Νικόλας Μπρέμπος.

Το Κεντρικό Λαϊκού Πολιτισμού “Χορευρεσις” και σε μουσικό δρώμενο αναπαράστασης η νεολαία Καλετζιου αποτελούν επίσης συντελεστές της εκδήλωσης .
Παράλληλα θα υπάρξει και έκθεση αντικειμένων και κοσμήματος που σχετίζονται με τον Αρβανίτικο Πολιτισμό.

Είσοδος ελεύθερη: Σάββατο 14/9 στις 19: 00 Πέτρινο Θέατρο Αγία Παρασκευή Καλέτζι Μαραθώνα

pronews.gr