Ο απολογισμός του Αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας Αρ. Μπουράνη

Αγαπητοί συμπολίτες…
Ως οικογενειάρχης αντιλαμβάνομαι πλήρως τι σημαίνει να είσαι αποκλεισμένος χωρίς ρεύμα και τρόφιμα και με πολύ κρύο αλλά και με την ανασφάλεια που νιώθεις στην ιδέα να χρειαστείς γιατρό ή νοσοκομείο.

Σεβόμενος όλους τους συνανθρώπους μας που ταλαιπωρήθηκαν αυτές τις μέρες νιώθω την ανάγκη να πω ότι θα θέλαμε να είχαμε δώσει περισσότερα, να λύσουμε τα προβλήματα πιο γρήγορα, να μην εγκλωβιστεί κανένας, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα δεν μας επέτρεψε να μην ταλαιπωρηθείτε.

Θέλω όμως να γνωρίζετε ότι όλοι μας δώσαμε πάνω από το 100% των δυνατοτήτων μας για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Πολλές φορές κινηθήκαμε πέρα από τα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων μας για να απεγκλωβίσουμε συνάνθρωπους μας που είχαν άμεσες ανάγκες.

Ως αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας και υπό την καθοδήγηση του Δήμαρχου μας προσπαθήσαμε αξιοποιώντας όλο το προσωπικό του δήμου ιδιώτες και εθελοντές να διανοίξουμε , απεγκλωβίσουμε , και εξυπηρετήσουμε όλους του συνδημότες μας .

Στο κέντρο επιχειρήσεων έγινε καταγραφή των περιστατικών που χρειάζονταν άμεση ιατρική περίθαλψη (νεφροπαθείς και ανθρώπους με μηχανική υποστήριξη) αλλά και οικογενειών με μικρά παιδιά που χρειάζονταν τρόφιμα. Σε συνεργασία με δομές του δήμου (πρόνοια, κοινωνικό παντοπωλείο) ανταποκριθήκαμε σε όλα τα επείγοντα περιστατικά για τα οποία ενημερώθηκε η πολιτική προστασία πλήρως και άμεσα χωρίς να υπάρξει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Δύο εθελοντικές ομάδες με τζιπ και οι υπάλληλοι της πολιτικής προστασίας με τα τετρακίνητα οχήματα του δήμου έφτασαν σε δύσβατα σημεία περπατώντας πολλές φορές μέσα στο χιόνι κάτω από αντίξοες συνθήκες μοιράζοντας τρόφιμα και φάρμακα σε ανθρώπους που τα είχαν άμεση ανάγκη.

Παράλληλα ήμασταν έτοιμοι να μεταφέρουμε πολίτες από τις οικίες τους σε θερμαινόμενους χώρους του δήμου.
Υπάλληλοι της υπηρεσίας πρασίνου μετέβησαν σε πολλά περιστατικά που έχριζαν άμεσης κοπής δένδρων για να μπορέσει να γίνει αποχιονισμός.

Δουλέψαμε 24 ώρες το 24ωρο.

Τα οχήματα διασκορπίστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ανάλογα με το είδος αποχιονισμού που χρειαζόταν σε κάθε γωνιά του δήμου μας στις κάτωθι περιοχές:

ΝΤΡΑΦΙ
ΔΙΩΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΙΚΕΡΜΙ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗ
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ
Ν. ΒΟΥΤΖΑΣ
ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ
ΣΚΟΥΦΕΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΡΑΦΗΝΑ
ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ
ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ

Χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 150 τόνοι αλατιού
Για όλα αυτά έχουμε δώσει αναλυτικό απολογισμό.

Μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ το προσωπικό του δήμου που υπέρβαλε εαυτόν και συνέβαλε καθοριστικά ώστε ο δήμος να είναι σε θέση να λειτουργήσει.

Επειδή κανέναν συμπολίτη δεν τον ενδιαφέρει στο τι κάναμε αλλά τον ενδιαφέρει στο τι δεν κάναμε τις δύσκολες ώρες . Δηλώνω ότι προσπαθήσαμε να είμαστε δίπλα του από την πρώτη στιγμή και θέλω να πω ότι παρόλα τα τυχόν λάθη μας η και παραλήψεις που μας αναλογούν αυτές τις μέρες μοναδικό μου μέλημα ήταν η άμεση παρέμβαση και προσφορά στο συνάνθρωπο.

Μετά τιμής

Μπουράνης Αριστείδης
Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας
Ραφήνας Πικερμίου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.