Ο αστυνομικός που πήρε στην αγκαλιά του το εγκαταλελειμμένο μωράκι: «Το να σέβεσαι την ανθρώπινη ζωή είναι θεμελιώδες»

Δύο ημέρες μετά τον εντοπισμό του βρέφους στο Χαλάνδρι, μέσα σε σάκο ταξιδιού στην παιδική χαρά, ο αστυνομικός που το μετέφερε στο νοσοκομείο, ραγίζει καρδιές με την περιγραφή του.

Σύμφωνα με το Star, το μωράκι βρήκε ένας υπάλληλος της φρουράς, του ευρωβουλευτής της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Μάλιστα, το βίντεο με την γυναίκα που εγκαταλείπει το μωράκι μέσα στο κρύο, τραβήχτηκε από κάμερα του σπιτιού.

Ο υπάλληλος της φρουράς πλησίασε το σημείο και διαπίστωσε πως μέσα στο σακίδιο που ήταν μισάνοιχτο, βρισκόταν ένα βρέφος που κοιμόταν ήρεμα. Στο σημείο έφτασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, πήραν το μωρό στην αγκαλιά τους και το μετέφεραν στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Ο αστυνομικός που το μετέφερε στο νοσοκομείο περιέγραψε στο Star:

Δείτε ακόμα:  Άγριο έγκλημα: Τον μαχαίρωσε στην καρδιά και τον σκότωσε μετά από καβγά!

«Φορούσε απλά ρουχαλάκι. Ήταν εντός του σακιδίου. Ο συνάδελφος είχε κλειστό το σακίδιο, όσο γινόταν, για να το προστατεύσει από το ψύχος».

«Το να σέβεσαι την ανθρώπινη ζωή είναι θεμελιώδες. Δεν χρειάζεται ούτε να έχεις παιδιά, ούτε τίποτα άλλο. Πολλοί συνάδελφοι είναι γονείς, αλλά σίγουρα το να βλέπεις ένα μωράκι που μόλις έχει έρθει στη ζωή να εκτίθεται σε μια σκληρή πραγματικότητα, και αντί να εκτεθεί στη ζεστασιά που θα έπρεπε, να αντιμετωπίζει το ψύχος των καιρικών συνθηκών, είναι κάτι πολύ άσχημο», είπε ο Υπαστυνόμος Β’ Ομάδας ΔΙΑΣ Νίκος Γκόλιας.

Δείτε ακόμα:  Δέσποινα Μοιραράκη: Την Τετάρτη 29 Ιουνίου η κηδεία του συζύγου της

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εντοπιστεί ο άνθρωπος που άφησε το μωράκι.