Ο Ευθ. Λέκκας για τον σεισμό που “κούνησε” και τη Ραφήνα: “Άλλες 4-5 σεισμικές δονήσεις…”

Ο σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Κορινθιακό Κόλπο και ταρακούνησε όλη την Ανατολική Αττική και τη Ραφήνα φυσικά, έχει προβληματίσει τους σεισμολόγους σχετικά με το αν ήταν ο κύριος ή όχι.

Η δόνηση που συνέβη στη 1:02, έγινε εντονότατα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου και στην Αττική, αλλά και στην Πελοπόννησο, την Αιτωλοακαρνανία και την Βοιωτία.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε ότι το ρήγμα είχε διεύθυνση Ανατολή – Δύση, στην είσοδο του Κόλπου της Ιτέας, και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 2 με 3 χιλιόμετρα. Διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να γίνει κάποια εκτίμηση αύτη την στιγμή αν ήταν ο κύριος σεισμός, καθώς θα πρέπει να δούμε την μετασεισμική ακολουθία και την εξέλιξη του φαινομένου.

Ο κ. Λέκκας υπογράμμισε πάντως, ότι δεν θα πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος, γιατί η περιοχή και οι υποδομές της αντέχουν πολύ μεγαλύτερους σεισμούς, μέχρι 6,5 Ρίχτερ, όπως αυτός που εκδηλώθηκε για παράδειγμα το 1995 και δεν υπήρξαν ζημιές.

Δήλωσε ότι μετά τον σεισμό, ακολούθησαν τέσσερις με πέντε δονήσεις της τάξης των 2,5 Ρίχτερ από την ιδία περιοχή.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, ο οποίος επικοινώνησε και με τις όμορες περιοχές εξήγησε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.