Ο Έλον Μασκ αποκαθιστά τις επικοινωνίες στη Γάζα

Την πρόθεσή του να αποκαταστήσει τις επικοινωνίες στη Λωρίδα της Γάζας έκανε γνωστή ο Έλον Μασκ.

Ο ιδιοκτήτης της SpaceX δήλωσε ότι το δορυφορικό σύστημα Starlink της εταιρείας του, θα παράσχει τηλεπικοινωνιακή σύνδεση στους «διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς αρωγής» που εργάζονται στη Γάζα.

Το Starlink θα αποκαταστήσει τις επικοινωνίες στη Γάζα, σύμφωνα με τον Έλον Μασκ

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, που επίσης του ανήκει, ο Μασκ διευκρίνισε ότι δεν είναι σαφές ποιος ελέγχει το διαδίκτυο στη Γάζα όμως «γνωρίζουμε πως κανένας τερματικός σταθμός δεν έχει ζητήσει σύνδεση σε αυτήν την περιοχή».

Trend το σχετικό hashtag

Ο Έλον Μασκ προχωρά στην κίνηση αυτή, ανταποκρινόμενος στο αίτημα χιλιάδων χρηστών του X, οι οποίοι δημιούργησαν το hashtag #starlinkforgaza, που βρέθηκε στα trend της πλατφόρμας με περισσότερες από μισό εκατομμύριο δημοσιεύσεις.

Έπεσαν οι επικοινωνίες

Το μπλακάουτ στην τηλεφωνία και το διαδίκτυο απομόνωσε τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας από τον υπόλοιπο κόσμο αλλά και μεταξύ τους.

Όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, είναι αδύνατον να τηλεφωνήσει κανείς σε συγγενείς, να καλέσει ασθενοφόρα ή να συνεννοηθεί με τους συνεργάτες του στον θύλακα αυτόν, καθώς ο Ισραήλ διεύρυνε τις αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις του.

in.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.