Ο Ερντογάν μήνυσε ελληνική εφημερίδα – Το πρωτοσέλιδο που τον εξόργισε (φωτό)

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μήνυσε ελληνική εφημερίδα και ζητάει τη δίωξη και την καταδίκη δημοσιογράφων, σε φυλάκιση έως πέντε ετών. Πρόκειται για την εφημερίδα «Δημοκρατία» και η μήνυση έχει κατατεθεί στην εισαγγελία της Άγκυρας βάση του άρθρου 299, του Ποινικού Κώδικα της Τουρκίας.

Η εφημερίδα έχει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο την μήνυση που κατέθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος με τίτλο «Μήνυση πρόκληση» σημειώνοντας πως «ο “σουλτάνος”, θέλει να φυλακίσει για 5 χρόνια στην Τουρκία τέσσερα στελέχη της εφημερίδας μας».

Αφορμή της δίωξης είναι το πρωτοσέλιδο της 18ης Σεπτεμβρίου του 2020 με τίτλο «Ι siktir git Mr Erdogan», που εγκαλούσε τον Τούρκο Πρόεδρο για μια σειρά υβριστικών αναφορών, τόσο από τον ίδιο, όσο και από συμβούλους του. Ο Ερντογάν πάντως συνεχίζει τις προκλητικές του δηλώσεις με πιο πρόσφατη να αφορά τις γεωτρήσεις που «θα συνεχίσει η Τουρκία στη Μεσόγειο».

Η αναφορά που είχε εξοργίσε τον Ερντογάν

 

Τι αναφέρει η εφημερίδα

Σε ανακοίνωσή της η εφημερίδας «Δημοκρατία» σημειώνει πω: «το επίσημο νομικό κείμενο που παραδόθηκε στις Ελληνικές Αρχές, βρίθει προκλήσεων και αλυτρωτικών αναφορών. Αφενός αναφέρεται το Αιγαίο Πέλαγος ως “θάλασσα των νησιών”, αφετέρου η τουρκική πλευρά κατηγορεί τους δημοσιογράφους της Δημοκρατίας ότι δημιουργούν εμπόδια στις βλέψεις του κ. Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο».

Η εφημερίδα επίσης τονίζει μεταξύ άλλων ότι «αρνείται να συμμετάσχει στις σχετικές νομικές διαδικασίες που στηρίζονται στη μήνυση-παρωδία του Ερντογάν».

Το σημερινό (10/11) πρωτοσέλιδο της Δημοκρατίας με τη μήνυση από τον Ερντογάν

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.