“Ο κόσμος σε Ραφήνα & Πικέρμι έχει πάθει πανικό – Αποψιλώνει τα οικόπεδα και φέρνει τα υλικά κοντά στη θάλασσα” (βίντεο)

Μικρή ανάσα σε ιδιοκτήτες οικοπέδων και δήμους έδωσε η παράταση που δόθηκε για τον καθαρισμό των οικοπέδων ως μέτρο αποφυγής για πρόκληση φωτιάς εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου. Παράταση που ήταν επιβεβλημένη σύμφωνα με την δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου, Δήμητρα Τσεβά – Μήλα, η οποία μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» δήλωσε ότι οι υπάλληλοι δουλεύουν ακατάπαυστα αλλά το χρονικό περιθώριο που έχει θέσει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης είναι ασφυκτικό.

​Mιλώντας από τον χώρο συγκέντρωσης των βλαστικών υπολειμμάτων (κλαδιά, ξερόχορτα) η κα Τσεβά τόνισε ότι χρειάζονται πολλές εργατοώρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας και απομάκρυνσής τους καθώς στον δήμο ευθύνης της συγκεντρώνονται ξερά υλικά και από άλλες περιοχές όπως το Ντράφι, η Διώνη, η Καλλιτεχνούπολη και ο Νέος Βουτζάς.

«Έχουμε πάρα πολλά οικόπεδα με πράσινο, με αποτέλεσμα μετά την επιβολή των προστίμων και τη νομοθεσία που επιβάλλει να είναι καθαρά ο κόσμος έχει πάθει πανικό. Αποψιλώνει ολοσχερώς το οικόπεδο που έχει στο βουνό και φέρνει όλο το υλικό κοντά στη θάλασσα» δήλωσε χαρακτηριστικά η δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου.

Η ίδια εκτιμά ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να δοθεί και άλλη παράταση καθώς τρεις μήνες μόνο δεν φτάνουν σε μια περιοχή της Ανατολικής Αττικής που είναι γεμάτη πράσινο.

«Ο κόσμος καθαρίζει συνεχώς, αλλά είναι τόση μεγάλη ακτίνα που είναι αδύνατον όλα να είναι σε σωστούς χρόνους» πρόσθεσε η κα Τσεβά – Μήλα προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι ξέχασαν τι έγινε στο Μάτι. «Έπρεπε να γίνει πιεστικό το θέμα για να αντιληφθούμε ότι δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών», πρόσθεσε η δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.