Ο Μιθριδάτης μιλάει για πρώτη φορά για το “Για να μην τα χρωστάω” – “Μάζεψα πολύ σαπίλα…” (βίντεο)

Ο Μιθριδάτης μιλάει για πρώτη φορά για το τραγούδι του “Για να μην τα χρωστάω”, που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο και θέμα συζήτησης στα social media. Ο Έλληνας ράπερ έχει γράψει στίχους “φωτιά” με πολιτικές αιχμές, γεγονός που έχει προκαλέσει θετικά αλλά και κάποια αρνητικά σχόλια από χρήστες των κοινωνικών δικτύων. Ο ίδιος, μιλώντας στο Kontra, απαντά στην κριτική που δέχεται και μιλά για την επιτυχία του έργου του, που ήδη έχει αγγίξει τις 600.000 θεάσεις στο youtube.

“Δεν θα έλεγα ότι είναι ακριβώς τραγούδι. Θα μπορούσε να ήταν θεατρικό μονόπρακτο, ένα δοκίμιο. Εγώ το προσέγγισα μουσικά. Μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα μελοποιημένο έργο, έτσι μπορώ να το χαρακτηρίσω. Δεν εξυπηρετεί τον σκοπό των τραγουδιών, την ψυχαγωγία. Πχ, σιδερώνω τα πουκάμισα στο σπίτι να βάλω να το ακούσω κιόλας. Είναι ένα έργο που πρέπει ο άλλος να καθίσει, να το παρακολουθήσει. Να ακούσει τους στίχους, τα νοήματα, να τα κατανοήσει. Έχει γίνει viral για άλλους λόγους”, είπε αρχικά για να συμπληρώσει ότι “αυτό το έργο είναι ένα όχημα να μεταφερθούν κάποιες απόψεις, ιδέες, σκέψεις, εμπειρίες. Είναι ένα μουσικό ντοκιμαντέρ. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί ο κόσμος να το χρησιμοποιήσει όπως επιθυμεί και θέλει”.

Όπως είπε, του πήρε έναν μήνα να γράψει τους τελικούς στίχους -“δούλεψα όλο τον Μάρτιο για να βγουν οι στίχοι”, ανέφερε- και τρεις για την παραγωγή, όμως χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για την ιδέα του “έργου”, όπως το αποκαλεί. “Δεν είπα σε μια νύχτα από το πουθενά, ενώ ήμουν στη σεζλόν και έπινα το μοχίτο ότι θα γράψω ένα τέτοιο κομμάτι. Μάζεψα πολύ σαπίλα όλο αυτό το χρονικό διάστημα που βιώνουμε την πανδημική συνθήκη υπό τέτοιου είδους κυβερνητικής διαχείρισης” ανέφερε. “Δεν είναι τα 2 χρόνια σε 12 λεπτά, όπως λένε πολλοί, καθώς υπάρχουν ενότητες που είναι τα 40 χρόνια σε 12 λεπτά”, πρόσθεσε.

“Ανακαλύπτεις πολλά όταν ακούς Ημισκούμπρια”

Εξήγησε στη συνέχεια, ότι το “Για να μην τα χρωστάω”, είναι “οι σκέψεις μου, οι σκέψεις ενός ανθρώπου που ασχολείται με την τέχνη, όσα χρόνια ζω. Είναι εμπειρικό. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει πολιτική συνείδηση, ανέκαθεν ασχολούμουν με την πολιτική. Και με τα Ημισκούμπρια. Το κοινωνικό φέρνει πάντα το πολιτικό”. Κληθείς να απαντήσει στην κριτική που δέχεται περί σεξιστικών στίχων από τα Ημισκούμπρια στο παρελθόν, είπε πως “αυτό έχει γίνει τις τελευταίες δύο μέρες, γιατί αυτό που κάνουν τα Ημισκούμπρια είναι στίχοι σατυρικοί, καυστικοί. Ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας τι είναι τα Ημισκούμπρια. Δεν ήρθα εγώ να σας πω τώρα, τι είναι… Βεβαίως για αυτούς που έχουν τέτοιου είδους ενδοιασμούς, έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία όλοι αυτοί να μπουν στη διαδικασία να ακούσουν Ημισκούμπρια. Θα τους κάνει πολύ καλό, γιατί θα καταλάβουν και γιατί έχουμε βρεθεί σε αυτή τη φάση, αυτή τη στιγμή. Ανακαλύπτεις πολλά όταν ακούς Ημισκούμπρια”.

Με χιούμορ απάντησε στο γιατί το τραγούδι δεν έχει μπει στις τάσεις του YouTube. “Φαντάζομαι σε εμένα δεν θα λειτουργεί ο αλγόριθμος, θα λειτουργεί ο αργόριθμος, μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να παίζει. Δεν ξέρω, όλα τα άλλα μπορεί να είναι καχυποψίες. Πάντως τη δουλειά του την κάνει. Καλό θα ήταν, γιατί θα μπορούσε αυτό το μήνυμα να μεταφερθεί σε περισσότερο κόσμο. Στο χέρι μας είναι”, είπε ο Μιθριδάτης. Πρόσθεσε, δε, ότι μεταξύ άλλων η δουλειά του χιπ χοπ είναι να προκαλεί. “Γενικεύοντας, αυτή είναι η δουλειά της μουσικής, αυτή είναι η δουλειά του καλλιτέχνη. Είναι υποχρέωση του καλλιτέχνη”, είπε.

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο Kontra:

Δείτε το τραγούδι “Για να μην τα χρωστάω”:

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.