Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος απαγορεύει ρητά κάθε αναφορά κατά του εμβολιασμού στους κληρικούς!

Με ένα επείγον εγκύκλιο σημείωμα που απέστειλε προς τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος επανήρθε στο ζήτημα της στάσης των κληρικών μας απέναντι στην πανδημία και του εμβολιασμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σημείωμα, απαγορεύεται στους κληρικούς της ενορίας του κάθε αναφορά στην ασθένεια Covid-19 και κατά των εμβολίων, είτε σε κήρυγμα, είτε σε άλλη περίσταση, καθώς επίσης και στα πλαίσια της εξομολόγησης.

Την αφορμή έδωσε ιερέας στη Μαγνησία, και πιο συγκεκριμένα ο εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων, ο οποίος έστελνε SMS με αντιεμβολιαστική προπαγάνδα(!) και fake news σε πιστούς της ενορίας του, σε μια προσπάθειά του να τους «ψήσει» να μην κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ο σάλος που ξέσπασε μετά τις σχετικές καταγγελίες, οδήγησαν τον Μητροπολίτη Δημητριάδος να τον καλέσει για να δώσει εξηγήσεις.

Ζήτησε συγγνώμη για την «απερισκεψία» του
Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, ο εν λόγω ιερέας εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του Μητροπολίτη και ζήτησε συγγνώμη για την «απερισκεψία» του. Συγκεκριμένα, ο ιερέας δήλωσε ενώπιον του Επισκόπου ότι, «κατόπιν της δημοσιότητας πού δόθηκε γύρω από το πρόσωπό μου, επιθυμώ να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη από τον Επίσκοπό μου και από τους ενορίτες μου για την απερισκεψία μου, η οποία μπορούσε να παρασύρει ή να θέσει σε κίνδυνο κάποιον από τους ενορίτες μου».

Αξίζει να σημειωθεί οι σχετικές καταγγελίες έγιναν από ανθρώπους του ποιμνίου του ιερέα, που ενοχλήθηκαν από τις αντιεμβολιαστικές τακτικές του, ιδίως από τη στιγμή που είχε νοσήσει από κορωνοϊό τόσο ο ίδιος ο ιερέας, όσο και η πολυμελής οικογένεια του, ενώ στη συγκεκριμένη περιοχή του δυτικού Πηλίου, έχουν καταγραφεί αρκετοί θάνατοι.

Ολόκληρο το σημείωμα του Μητροπολίτη Ιγνάτιου έχει ως εξής:

«Θέμα: “Απαγόρευση τοποθετήσεων για τον μη εμβολιασμό για την νόσο covid-19”

Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί,

Με το υπ. αριθμ, πρωτ. 724/26/8/2021 Εγκύκλιο Σημείωμά μου, τον περασμένο Αύγουστο, απευθύνθηκα με τρόπο πατρικό και παραινετικό προς όλους σας για την δύσκολη κατάσταση που συνεχίζεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19 και τον εμβολιασμό σας. Ατυχώς, αναγκάζομαι, ως μη ώφειλε, να επανέλθω, έχοντας εξαντλήσει τα περιθώρια ανοχής και υπομονής για περιπτώσεις απαράδεκτης στάσης συμπρεσβυτέρων μας που προξενούν τεράστια ζημία στους αδελφούς μας πιστούς.

Από τούδε και στο εξής απαγορεύουμε αυστηρότατα κάθε αναφορά στην ασθένεια covid-19 και στον μη εμβολιασμό, είτε σε κήρυγμα, είτε σε άλλη περίσταση, καθώς επίσης και στα πλαίσια της εξομολόγησης και της προσωπικής επικοινωνίας σας με τους ενορίτες σας. Όπου, μέσω των πιστών, πληροφορηθούμε ότι δεν τηρείται αυτή η απαγόρευση θα επεμβαίνουμε προσωπικά επιβάλλοντας κυρώσεις, με πρώτες την άρση της ευλογίας να κηρύττετε και να εξομολογείτε.

Επίσης, καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει, θα εξετάσουμε προσωπικά, μία προς μία, τις περιπτώσεις ιερέων οι οποίοι, χωρίς να συντρέχει λόγος υγείας, παραμένουν ανεμβολίαστοι για την θανατηφόρα νόσο της συνεχιζομένης πανδημίας.

Ελπίζουμε ότι θα συμμορφώσετε όλοι στις παραπάνω εντολές μας και δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.